The Turntable: Miranda Lambert – Crazy Ex-Girlfriend (2007)

Wie:
Dat zullen de meesten zich wel afvragen wie is Miranda Lambert? Miranda Lambert (10-11-1983) komt uit Lindale, Texas. Ze werd derde in het tv-programma Nashville Star, de Country variant van Idols. Ze werd derde in dit programma. Ze tekende een contract bij Epic en bracht in 2005 haar eerste album uit. De cd 'Crazy Ex-Girlfriend' komt uit 2007.

De cd:
Het album opent met een stevige country rocker, Gun Powder & Lead. Dit nummer schreef ze samen met Heather Little. Als je denkt dat deze cd vol staat met country ballads in de trant van ik hou van jou ik blijf je trouw dan heb je het mis. Het eerste nummer is daar een goed voorbeeld van.

I'm goin' home, gonna load my shotgun
Wait by the door and light a cigarette
If he wants a fight, well now he's got one
And he ain't seen me crazy yet
He slapped my face and he shook me like a rag doll
Don't that sound like a real man?
I'm gonna show him what little girls are made of
Gunpowder and lead


Naar mijn mening een van de mooiste nummers van de cd is Famous In A Small Town. Dat is meteen ook het nummer waardoor ik Lambert's muziek ging beluisteren. Tijdens het theaterconcert van Daniël Lohues op 3 maart 2010 speelde Lohues een eigen bewerking van dit nummer. Maar dan gezongen in het Drents de titel van Lohues zijn bewerking is: Op 'n Dorp Is Iederiene 'n Beroemdheid. Hij vertelde dat hij dit nummer in Amerika had gehoord en vertelde dat het nummer gezongen werd door Miranda Lambert.
De dag na het concert heb ik Famous In A Small Town opgezocht op YouTube en ik was verkocht. Wat een fijn nummer over het leven in een klein dorp/stad op het platteland. Daarna opzoek gegaan naar de cd waar dit nummer op stond en direct gedownload bij Itunes. Het album is erg veelzijdig, maar lekker rockend met een flinke scheut Country zo hoor je bijna in elk nummer een pedal steel guitar. Een andere favoriet op dit album is Desperation een rustig nummer over het uitgaan van een relatie.
Desperation
There's danger in frustration
complicated words slippin' off of your tongue and ain't one of them the truth
I'm still desperate for you.

Al met al een erg fijn album en door het geluid van de pedalsteel guitar krijgt het album ook iets lente/zomer achtigs en dat is in deze tijd van het jaar wel fijn. De echte muziekcritici waren ook erg lovend. Zo gaf Rolling Stone 4 van de 5 sterren voor dit album.

Tracklist:

1. Gunpowder & Lead
2. Dry Town
3. Famous In A Small Town
4. Crazy Ex-Girlfriend
5. Love Letters
6. Desperation
7. More Like Her
8. Down
9. Guilty In Here
10. Getting Ready
11. Easy From Now On