Vorige week begonnen de geruchten dat er op 26 april een nieuwe single uit zou komen als voorloper van een nieuwe plaat. Korreltje zout natuurlijk maar vanaf afgelopen maandag, stond er toch wat te gebeuren. Want 3 dagen achter elkaar postte het team van Springsteen, foto’s uit het zuiden van Californië met onder andere een foto uit Joshua Tree National Park. Gisteren was het dan zover, de aankondiging van een nieuwe plaat getiteld ‘Western Stars’. Op 14 juni verschijnt de hele plaat en vanmorgen was daar dan de eerste single ‘Hello Sunshine’.

De single klinkt naar alles wat ik mooi vind in muziek. Een pedalsteel, piano, strijkers. Het klinkt een beetje country, een beetje Kris Kristofferson, een beetje Glen Campbell. En kijkend naar de videoclip, wil ik ook met een El Camino door het zuiden van Californië rijden. Prachtig!!

Het was alweer 5 jaar geleden dat Springsteen wat nieuws heeft uitgebracht. In 2014 bracht hij het album ‘High Hopes’ uit al was dat meer een verzameling outtakes dan een echte nieuwe plaat. Daarvoor moeten we al terug naar 2012 toen hij het album ‘Wrecking Ball’ uit bracht. En dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Ik kan in iedergeval niet wachten tot 14 juni!

You know I always liked that empty road
No place to be and miles to go
But miles to go is miles away
Hello sunshine, won’t you stay