Plaat van de week: Billy Joel – I Saw Here Standing There ft. Paul McCartney

Afgelopen week kwam ik dit nummer weer tegen op Youtube. Het is een nummer van The Beatles maar Joel speelde dit nummer tijdens het laatste concert in het Shea Stadium in New York, The Beatles waren de eerste band die in dit immense stadion een concert gaven.
In de bijbehorende documentaire over dit concert ‘The Last Play at Shea’ wordt verteld dat McCartney op de dag van het concert nog in London was en besloot te komen dus met het vliegtuig naar JFK Airport in New York City. Daar aangekomen kon McCartney zo door de douane lopen en stapte hij in een auto en onder politie begeleiding kwam hij aan in het Shea Stadium. Een paar minuten voor dit nummer kreeg Joel te horen dat McCartney was gekomen en samen speelden ze ‘I Saw Here Standing There’ en als afsluiter van de avond ‘Let It Be’.
Aan het begin van de clip zie je ook heel mooi hoe Joel de band verteld dat ze ‘I Saw Here Standing There’ gaan spelen. Vooral de reactie van het publiek is briljant als Joel, McCartney aankondigt.

Toen het nieuwe Citi Field, het voormalige Shea Stadium was opgeleverd was McCartney de eerste die daar een concert gaf en nu kwam Billy Joel meespelen op ‘I Saw Here Standing There’.

Zo is de cirkel weer rond.