De 5 WK voetbal liedjes

de5kleinHet WK voetbal in Brazilië is in volle gang. Gisteren schoot Achterhoeker Klaas Jan Huntelaar uut Hummel of te wel Hummelo, Nederland naar de Kwart finale. Daarom tijd voor de 5 leukste liedjes over het Nederlands elftal en/of de Oranje gekte.

 

Op 5 Brozius! – Jagen Op De Bal

Dit nummer komt uit 2000 toen het Europees Kampioenschap voetbal georganiseerd werd door Nederland en België. Brozius! brengt in dit nummer een ode aan Johan Neeskens. Die toen assistent was van bondscoach Frank Rijkaard. Daarnaast geeft Leo Oldenburger voetbalcommentator bij SBS6 een stukje commentaar halverwege het nummer.

Op 4 Gers Pardoelpunt – Lowietje

Het meest actuele WK/EK nummer. Edwin Evers zingt over Louis van Gaal. Een bewerking van Gers Pardoel’s nummer Louise.
En Lowietje doet het erg goed dit WK!

Op 3 Bob Fosko – De Bal Moet In Het Net

De bal moet in het net, is een bewerking van het nummer You Ain’t Seen Nothing Yet van Bachman-Turner Overdrive. Bob Fosko kennen we van de Raggende Mannen en natuurlijk van de SP campagne spotjes.

Op 2 Melvin – Oh Oh Oranje

“Arjen Robben vecht zich langs een man” hoewel het nummer al uit 2006 komt ten tijde van de WK in Duitsland. Is dit nummer actueler dan ooit! Melvin is een personage van Kees ‘Jiskefet’ Prins hier zingt hij bij Villa BVD (Barend & van Dorp) Oh Oh Oranje op de tonen van Pussycat’s Mississipi.

Op 1 Johan Derksen & Wilfred Genee – Nederland Is Helemaal Oranje

Dit nummer is opgenomen in 2012 voor de EK in Polen en Oekraïne (hoeveel kan er veranderen in 2 jaar in dat laatste land) tijdens de huidige reeks VI Oranje wordt dit nummer vaak aangehaald. Derksen schaamt zich ervoor, Gijp vind het onzin en Genee gaat erbij uit zijn dak. Daar is dan weer niets in veranderd in 2 jaar tijd.