De 25 van 2016: 6. Margo Price – Midwest Farmers Daughter

Margo Price komt uit het midwesten van de Verenigde Staten om preciezer te zijn, uit Aledo, Illinois. Toen Price 20 jaar was stopte ze met school en vertrok naar Nashville. Hier had ze verschillende baantjes zoals dansdocent bij de lokale YMCA en gastvrouw bij een restaurant. Rond deze tijd startte ze ook een bandje Margo And The Pricetags waar ook Sturgill Simpson even lid van was. Price bleef zingen en werd ontdekt door Jack White (van o.a. The White Stripes). White nam haar mee naar de legendarische Sun Studios om daar haar debuutplaat op te nemen.

‘Midwest Farmers Daughter’ doet denken aan platen van Emmylou Harris en Loretta Lynn. Muzikaal is het allemaal dik in orde, de muziek doet een beetje denken aan jaren ’70 country met een vleugje outlaw country uit die tijd. Het openingsnummer is deels een beknopte geschiedenis geworden van Price haar leven:

When I rolled out of town on the unpaved road
I was fifty-seven dollars from being broke
Kissed my mama and my sisters and I said goodbye
And with my suitcase packed I wiped the tears from my eyes

Times they were tough growing up at home
My daddy lost the farm when I was two years old
Took a job at the prison working second shift
And that’s the last time I let them take what should be his

Cause all I want to do is make a little cash
Cause I worked all the bad jobs busting my ass
I want to buy back the farm
And bring my mama home some wine
And turn back the clock on the cruel hands of time

Naast fijne uptempo nummers zoals ‘About To Find Out’ en ‘Hurtin’ On The Bottle’ staan er ook mooie breekbare liedjes op, voorzien met een mooie countrysnik. Zoals ‘World’s Greatest Loser’. Price legt de lat voor haar komende platen erg hoog met ‘Midwest Farmers Daughter’. Een van de beste platen van het jaar. En eentje die ik nu, in 2017, nog erg vaak draai!

Linkjes:
Website: margoprice.net
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify