De 25 van 2016: 3. Miranda Lambert – The Weight Of These Wings

Het jaar 2015 was niet het meest leuke jaar voor Miranda Lambert toen ze scheidde van mede country artiest Blake Shelton met wie ze in 2011 trouwde. In 2016 bracht Lambert haar zevende plaat uit getiteld ‘The Weight of These Wings’ een ambitieus album van 24 nummers verdeeld over twee cd’s. Cd één is getiteld ‘The Nerve’ en cd twee is getiteld ‘The Heart’ In deze 24 nummers vangt ze op een perfecte manier de naweeën van een scheiding. Zonder het eigenlijk direct te benoemen. ‘The Weight…’ gaat meer over de periode daarna, ze vlucht voor de pijn in ‘Highway Vagabond’.

I wanna go somewhere where nobody knows
I wanna know somewhere where nobody goes
Following gold lines on the ground, northbound, southbound
There’s something ‘bout the way I feel when the wheels go round and round and round

Maar ook over lange eenzame avonden in de kroeg in het mooie ‘Ugly Lights’ gespeeld met zompige gitaren. En wat te denken van het nummer ‘Vice’. Allen van ‘The Nerve’. Op de tweede cd wordt het positieve weer gezocht. Zoals het opgewekte nummer ‘For The Birds’. Maar er staan ook een paar hele fijne tranentrekkers op zoals ‘Well-Rested’.

In tegenstelling tot haar vorige platen is dit een echte singer/songwriter plaat. Met een goede mix van wat stevigere alt country maar er is ook zeker ruimte voor het meer klassieke country geluid waarin de pedal steel guitar een hoofdrol speelt. En daarmee komt deze plaat in de top 3 van de beste platen van 2016. Bij elke beluistering wordt de plaat beter en is dit misschien wel de beste plaat die Lambert tot op heden heeft gemaakt! Komende zomer komt ze eindelijke naar Nederland om precies te zijn op 16 augustus in het Caprera Openlucht Theater in Bloemendaal en daar ben ik natuurlijk bij!

Linkjes:
Website: mirandalambert.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify