De 25 van 2016: 22. Willie Nelson – For The Good Times: A Tribute To Ray Price

De 25 van 2016: 22. Willie Nelson – For The Good Times: A Tribute To Ray Price

Held Willie Nelson inmiddels alweer 83 jaar bracht in 2016, twee albums uit. Twee albums met covers als eerste ‘Summertime’ met nummers van George Gershwin. Goed album, maar niet zo goed als ‘For The Good Times: A Tribute To Ray Price’. Ray Price overleed in 2013. Price en Nelson kenden elkaar al erg lang. Hebben samen een aantal albums gemaakt. Dit album van Nelson is een saluut voor zijn goede vriend. Of zoals Nelson het zelf vertelde tijdens een interview aan Rolling Stone:

“Ray was as a close a friend as you could have, we traveled together, lived together, played music together, partied together. . . and had a lot of good times.”

Naast nummers van Price heeft Nelson ook nummers van anderen uitgezocht voor dit album. Zoals het mooie door Kris Kristofferson geschreven ‘For The Good Times’. ‘I’ll Be There (If You Ever Want Me)’ ken ik vooral van JJ Cale maar is door Ray Price in 1954 al op de plaat gezet. Daarnaast is er ook eigen werk van Nelson zoals ‘Night Life’ te vinden op deze plaat. Nelson nam het op in 1960 en Ray Price in 1963 en scoorde er een hit mee.

Nelson wordt op deze plaat bijgestaan door ‘The Time Jumpers’ een gelegenheidsband met onder andere Vince Gill in de gelederen. De nummers zijn muzikaal mooi opgebouwd met violen, de pedal steel en natuurlijk het typische mondharmonica geluid van Mickey Raphael. Waardoor het album wat klassiek country aan doet en in tijden van de pop country is dat ook wel erg fijn.

Linkjes:
Website: willienelson.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify

Next Post

Plaat van de week: Tom Petty & The Heartbreakers - Christmas All Over Again

vr dec 23 , 2016
De titel zegt genoeg, man wat ging dit jaar snel en nu is het alweer bijna kerstmis. Een van de leukste kerstliedjes die ik standaard draai rond de kerstdagen is deze van Tom Petty & The Heartbreakers.
Previous post De 25 van 2016: 23. Luke Bell – Luke Bell
Next post Plaat van de week: Tom Petty & The Heartbreakers – Christmas All Over Again

worldofthijs.nl is fueled by:

Next concert:

American Aquarium - TivoliVredenburg, Utrecht, NL14 februari 2023
17 dagen te gaan.

Platenkast: Recent tracks

Thijs
Wallie1985
36399 Tracks
For Your Soul
Josh Ritter
5 dagen
The Week Of Living Dangerously
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
The Rain Came Down
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
Sweet Little '66
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
San Antonio Girl
Steve Earle & The Dukes
5 dagen

Categorieën