De 25 van 2016: 17. Southern Family

‘Southern Family’ is een concept album over het leven in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika, om preciezer te zijn het familie leven. Het resultaat is een 12 nummers tellend album over families die allemaal zo hun eigen moeilijkheden hebben. Dit alles geproduceerd en bedacht door meester producer Dave Cobb (alweer!). Cobb gaf de opdracht om een nummer te schrijven over families en/of het opgroeien in het zuiden. Maar ook de talenten van nu een plek geven en dat was het grotere concept dat Cobb voor ogen had. Of zoals hij het zelf zei tijdens een interview met Rolling Stone:

It’s about bringing these artists that are right under the surface. I think the Stapletons and Isbell and all these artists are artists that are going to matter in the future. They are legitimate timeless artists and this scene is bubbling right under a lot of people’s ears. It’s strength in numbers of having so many gifted, talented artists together, unify, and make one record for the right reason.

Zoals gezegd doen er wat getalenteerde mensen mee. De plaat opent met John Paul White’s ‘Simple Song’ waar hij een begrafenis rede zingt voor een overleden iemand. Miranda Lambert brengt een lofzang voor haar ouders. Terwijl Jason Isbell een ode brengt aan de ‘blue collar workers’ in het mooie ‘God Is A Working Man’. Jamey Johnson’s ‘Mama’s Table’ is een schitterende ballad die hij heeft geschreven voor de Oak Ridge Boys. Zet daar nog Brandy Clark bij (onthoud deze naam) met het kippenvel bezorgende ‘I Cried’. Voeg daar de familie Chris en Morgane Stapleton aan toe die een bijzondere cover brengen van ‘You Are My Sunshine’. Anderson East die het scheiden van zijn ouders onder woorden brengt in ‘Learning’. En dat is nog niet alles want het rijtje met grote namen gaat door zoals Shooter Jennings, zoon van Waylon Jennings, nieuwkomer Brent Cobb (het neefje van), Rich Robinson, Holly Williams en Zac Brown die met zijn nummer ‘Grand Ma’s Garden’ een van de mooiste nummers op deze plaat heeft gemaakt.

Een schitterend concept album waarop alle sterren van nu een nummer zingen! Dat alles voorzien van de briljante productie kwaliteiten van Dave Cobb, schitterend!
In onderstaand filmpje een making of van het album:

Linkjes:
Website: facebook.com/davecobbmusic
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify