Concert: Stephanie Struijk the artist formerly know as Stevie Ann!

IMG_5645aTijdens het concert van toen nog Stevie Ann in 2014 in ‘De Kleine Willem’ in Enschede, speelde Stevie Ann veel nieuw werk. Want er zou zo vertelde ze tijdens dat concert snel een nieuwe plaat uit komen.
Maar dat zou jammer genoeg nog even duren. Of toch niet? Wel werd er in 2015 een nieuwe reeks solo concerten aangekondigd. Na een kort overleg met Louise wilde zij ook wel weer mee dus kaartjes besteld voor het concert in theater Hanzehof in Zutphen. Het concert stond gepland voor vrijdag 18 december 2015. Maar een aantal weken voor het concert werd bekend gemaakt dat het concert werd uitgesteld naar 15 april 2016. Want zo stond in de brief, Stevie Ann was nog druk bezig met het afmaken van haar album. Niet veel later zag ik op de social media foto’s voorbij komen van haar en Daniël Lohues in Amerika. Begin dit jaar kwam de press release dat er dan eindelijke een nieuw album aan zat te komen. Maar niet zoals haar vorige albums in het Engels maar in het Nederlands. Ze schreef de muziek met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten.

Tijdens de reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten we dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in het Nederlands. De inspiratie ontstond als vanzelf en we schreven veertien liedjes in elf staten. Het is mijn meest persoonlijke album tot nu toe en ik ben heel benieuwd wat mensen er van vinden. Ik ben er ongelofelijk trots op.

Nu ben ik op het gebied van Lohues wat bevooroordeeld want alles wat de man maakt of aan mee werkt vind ik erg goed. Dus dat zou met dit album ook wel goed komen. IMG_5648Het album verscheen afgelopen vrijdag 15 april. Op dezelfde dag dat Louise en ik naar het concert gingen van Stephanie Struijk. Nadat we eerst door een wegafsluiting de halve Achterhoek hadden gezien kwamen we tegen 18 uur in Zutphen aan. Toen een fijn Italiaans restaurant opgezocht, Taormina. Daar lekker gegeten en toen weer richting de schouwburg. We waren net voor een fikse onweersbui binnen want de mensen die na ons naar binnen liepen waren bijna allemaal doorweekt. Iets voor achten gingen de zaal deuren open en liepen we naar binnen. Niet veel later gingen de zaallichten uit en kwam Stevie Ann of nu dus gewoon onder haar eigen naam Stephanie Struijk het podium opgelopen. Haar nieuwe album was dus net verschenen dus zoals ze zelf zei, nadat ze het eerste liedje ‘Here In California’ had gespeeld: “welkom op mijn albumrelease”. Waarna ze wat vertelde over haar leven in Californië voordat ze begon met ‘Can You Fix My Heart’. Daarna was het tijd voor het nieuwe werk te beginnen met ‘Sunset Sarah’. Na dit nummer begon ze te vertellen over de totstandkoming van het album. Lohues en Struijk hadden de regel bedacht dat ze in 14 dagen elke dag een liedje moesten schrijven en op 1 dag toen ze in Las Vegas waren, na was dat gelukt. Waarna ze vaak de quote ‘boom bitches’ gebruikten. Na de pauze was het weer tijd voor een paar Engelstalige nummers met het mooie ‘House Of Cards’, ‘The Poetry Man’ en ‘Keep Singing’. Bij het laatste nummer mochten we meezingen van Struijk en dat werd in de redelijk gevulde zaal best uit volle borst gedaan. Na nog een flink aantal nieuwe nummers kwam er met ‘En Een Gitaar Op Mijn Schoot’ een eind aan een mooi concert en een mooie avond.

IMG_5653Zelf vond ik het een mooi concert ik hoorde duidelijk de invloed van Lohues in het nieuwe werk van Struijk. Dat Struijk haar liedjes in het Nederlands zingt was even wennen toen ik de single van de plaat hoorde ‘Nieuwe Maan’ maar live was ik om. Het is echt een schitterend album geworden mede door de extra gitaren en de bass die te horen zijn. Wat ik misschien nog wel het mooist vind is dat je kunt horen dat het album bij Lohues aan de keukentafel is opgenomen. Er wordt gelachen en liedjes worden afgeteld etc. Ook live bracht Stephanie Struijk dat zelfde speel plezier goed over. Ik was al fan van haar Engelstalige werk maar ook dit Nederlandstalige werk vond ik erg goed! Dus mocht je fan zijn van het werk van Lohues dan is deze tour en de cd een aanrader! Maar ook als je houdt van mooie ambachtelijke muziek zeg ik ga haar zien en horen!

Setlist:
Here In California (met California Dreamin’)/Can You Fix My Heart/Sunset Sarah/Nieuwe Maan/Verloren Tijd Blijft Kwijt/Verlang Al Te Lang/Malta, MT/Overal Naartoe/Ergens Langs De Snelweg/Dromen Van De Zon/Beter Sowieso/Boom/Als Ik Thuis Ben/De Rivier/House Of Cards/The Poetry Man/Keep Singing/Slaap/En Een Gitaar Op Mijn Schoot
+ setlist niet op volgorde

Band:
Stevie Ann – vocals, guitar, piano

Gezien:
Stephanie Struijk
15-04-2016 Theater Hanzehof, Zutphen, NL