Concert: Onmeunig Sanne

IMG_3581Concert nummer drie van het jaar was wederom een theaterconcert. Om nog even bij het getal drie te blijven werd dit ook mijn derde concert van Miss Montreal. Na een mooie werkdag even snel naar huis en toen door naar het altijd gezellige Hengelo. Plaats van handeling het Rabotheater. Rond half acht kwamen Lisette en ik aan bij de parkeergarage daar de auto geparkeerd en richting het theater.

Na even wachten gingen de deuren open en gingen we richting de zitplaatsen. Erg mooie plaatsen op rij 3 in het midden. Iets na achten kwam Miss Montreal aka Sanne Hans het podium opgelopen.

Ging zitten op een kruk en begon met het eerste nummer van de avond ‘Los Bij Elkaar’. Dit nummer ging over het scheiden van haar ouders en dat was een beetje het thema dat door het concert verweven zat. Ook door nummers als ‘Better When It Hurts’ en een schitterende cover van ‘Butterfly’s Instead’ het origineel is van K’s Choice. Maar bij deze covers bleef het niet, want zittend aan de keukentafel zongen Sanne Hans en haar mannen nog het dromerige ‘Mr. Sandman’ en een heuse Backstreet Boys medley. Naast de medley werd ook een volledig Backstreet Boys nummer gespeeld ‘I Want It That Way’. Na ‘Wish I Could’ was het tijd voor een erg interessante en origineel onderdeel in het concert. IMG_3520Namelijk een nummer schrijven voor iemand uit het publiek. Getuigd wat mij betreft van veel moed als je dat wil en kunt doen in zo’n kort tijdsbestek. Na wat zoeken in de zaal kwamen er 2 dames naar voren die stiefzussen van elkaar waren. Vroeger vaak ruzie maar nu goede vriendinnen van elkaar. Daar maakte Sanne Hans dan een liedje van. Omdat liedje te schrijven nam ze even pauze en ook wij deden dat. Na een fijne cola en wat gepraat te hebben over de show was het tijd voor de tweede ronde. Als eerste werd het liedje gespeeld dat Sanne Hans had geschreven in de pauze. De 2 dames mochten weer aan de keukentafel zitten om het liedje te beluisteren. Noem mij ouderwets maar als iemand zich in het zweet heeft gewerkt om in 10 minuten een heel persoonlijk liedje over jou situatie te maken ga dan niet met 2 telefoons dat moment zitten filmen. Kan mij goed voorstellen dat je hier beeld van wil hebben maar had dan iemand uit de zaal gevraagd om even te filmen. Nu keken ze vaker op hun mobiel dan naar Sanne Hans. Wat mij betreft pure minachting van wat Sanne Hans voor hun had gedaan. Het concert ging daarna verder met ‘Meisje Uit Het Oosten’ gevolgd door een rubix cube wedstrijd tussen gitarist Michi Schwiemann en pianist Peter Hendriks. Een wedstrijd die ze bij elke stop van de theatertour doen. Dit keer ging de winst naar Michi Schwiemann. Daarna was het tijd voor twee grote hits als eerste ‘Hoe’ met Kobus Groen ipv Nielson op de vocalen en daarna het doorbraak nummer van Miss Montreal: ‘Just A Flirt’. Als afsluiter van een mooi en persoonlijk concert werd het nummer ‘Alles Hier Is Ook Van Jou’ gespeeld. Tijdens dit nummer werd het publiek uitgenodigd om bij haar op het podium te staan. Daar werd gehoor aan gegeven door een deel van de zaal. Maar met dit nummer kwam er toch echt een eind aan een schitterend theaterconcert.

Maar net als in 2013 kwam Sanne Hans weer handtekeningen zetten op haar cd’s. Dus daar even opgewacht en wat nagepraat over het concert. Toen we aan de beurt waren, The Singles Collectie en de EP Onmeunig Sanne gekocht. Die voorzien van handtekeningen van de hele band en op de foto. Daarna bij de Twee Wezen nog even samen wat gedronken plus een erg lekker bittergarnituurtje en toen naar huis. Eerst Lisette naar huis gebracht en daarna richting Groenlo.

IMG_3527
‘Alles Hier Is Ook Van Jou’.

Het was een onmeunig mooi concert!!

Setlist niet op volgorde/compleet:
Los Bij Elkaar/Better When It Hurts/Done With You/Ik Zoek Alleen Mezelf/Good To Go/Butterfly’s Instead (K’s Choice)/Mr. Sandman (Cover)/Backstreet Boys Medley/I Want It That Way (Backstreets Boys)/Craziest/Wish I Could//Liedje vanuit publiek/Meisje Uit Het Oosten/Hoe/Just A Flirt/Alles Hier Is Ook Van Jou

Band:
Sanne Hans: vocals, guitar
Peter Hendriks: piano
Michi Schwiemann: guitar
Kobus Groen: bass
Thijs Rensink: drums