Concert: Daniël Lohues, Rabobanktheater, Hengelo: Lohues wederom erg fijn!!

Image1Vrijdag 3 juni stond concert nummer 2 van Daniël Lohues op de planning. Eerder zag ik hem al op 16 april van dit jaar in Enschede. De plaats van handeling nu, was het Rabotheater in Hengelo. Met Lisette afgesproken om eerst even lekker te gaan eten bij de vrienden van Bombay Spice. Na dat we lekker hadden gegeten liepen we richting het theater. Het was die avond druk in Hengelo door de ‘Nacht van Hengelo’. Ook het weer was behoorlijk fijn. Niet veel later zaten we al in de zaal waar de airco fijn aan het blazen was. De plaatsen waren erg mooi, want we zaten op de tweede rij. Niet veel later kwam Lohues het podium op, nu met een baardje. Begon hij net als in Enschede achter de piano voor het nummer ‘Angst Is Mar Veur Eben’. De rest van de setlist en de verhalen die Lohues vertelde waren hetzelfde als het concert van 16 april. Wel was Lohues voor mijn gevoel wat zekerder over de verhalen ook was hij wat feller op de jongens van Raqqa (lees IS). Al met al een beter concert dan Enschede. Misschien ook wel doordat er meer beleving in de zaal was.

Meer lezen over de inhoud van het concert lees hier verder Tegen half 11 was het concert afgelopen en hadden we het direct over wanneer we weer gingen. Ik wist dat Lohues naar Ulft komt volgend jaar dus daar een dag later kaartjes voor besteld. Na dat we de zaal uitliepen nog even door het centrum gelopen en een erg fijn ijsje gehaald bij van de Poel.

IMG_6121Al met al een erg fijn concert!

Setlist:
Angst Is Mar Veur Eben/Op De Loop/Vaste Grond/Oma Had Geliek/Ik Haal Mij ’N Hond Op/Appels/Zo Moe’j ’t Doen/Annelie//
Op Fietse/Hier Kom Ik Weg/En Toen Kwam Jij/As De Liefde Mar Blef Winnen/De Zunne En De Maon/Honing/Knooin/Baat Bij Muziek///Waor Gaon We Naortoe/Op ’t Platteland/Allennig

Band:
Daniël Lohues – vocals, harmonica guitar, piano

Gezien:
Daniël Lohues
Aosem Tour 2016
03-06-2016 Rabobanktheater, Hengelo (OV), NL