Concert: Een bekende onbekendheid – Paul Carrack

IMG_1610Terug naar een concertverslag van de Eagles uit 2009. Paul Carrack verzorgde toen het voorprogramma in het Gelredome:

Om 19.30 uur zou Paul Carrack het voorprogramma verzorgen. Ik had nog nooit van de man gehoord maar toen hij tegen 20.00 uur begon te spelen herkende ik wel een aantal van de nummers die hij zong. Zo speelde hij o.a. How Long (niet dezelfde als van de Eagles), Battlefield, Who Am I, Tempted, Don’t Shed A Tear, Love Is Thicker Than Water en What’s Goin’ On.
Tegen 20.45 uur was Paul Carrack en zijn band klaar met hun set. Ik moet zeggen ze speelden erg goed, ik herkende een heleboel nummers van de man. Staat inmiddels ook op mijn to do lijstje.

Vier jaar en een paar maanden later was het dan zo ver. Op 11 oktober gaf Paul Carrack een concert in Metropool in Hengelo.

Omdat het een ‘thuis’ wedstrijd was qua afstand hadden we afgesproken om rond kwart voor 19 te vertrekken. Maar eerst samen met Frank en zijn moeder op naar Beltrum om Dennis op te halen. Die ook mee was naar John Fogerty in 2012. Daarna door naar Hengelo. Rond 20 uur liepen we Metropool binnen. Kaartje gescand, jas afgegeven en naar boven. In de zaal was het nog redelijk rustig en zo konden we mooie plekken bemachtigen 2 rijen van het podium.
Daarna was het even wachten, ondertussen draaide een DJ allerlei plaatjes. Niet veel later kwam er een meisje het podium op om Paul Carrack en zijn band aan te kondigen.

IMG_1615Na een kort ‘Hello’ van Carrack zijn kant trapte de band af voor de klassieker ‘Don’t Shed A Tear’. Dit nummer werd gevolgd door het nummer ‘Good Feelin’ About It’ van zijn meest recente plaat met dezelfde titel uit 2012. Daarna maakte Carrack een uitstapje naar bands waar hij in heeft gespeeld of nummer voor heeft geschreven. Eerst ‘Tempted’ van de band Squeeze. Gevolgd door ‘Love Will Keep Us Alive’. Dat Carrack samen met de Eagles schreef. Tijdens het volgende nummer ‘Better Than Nothing’ onstond er een mooie jamsessie tussen de verschillende muzikanten op het podium. Na ‘Stepping Stone’ en ‘Just 4 Tonite’ volgde ‘Beautiful World’. Dat op het einde spreekwoordelijk werd overgoten met een gospel sausje. Daarna vertelde Carrack dat hij het altijd fijn vond om in Nederland te zijn. Speciaal daarvoor speelde hij een nummer dat alleen in Nederland een hit is geweest. Namelijk ‘Dedicated’. Een erg mooi nummer!

Toen was het tijd voor nieuw werk namelijk ‘That’s All That Matters’. Dat zo nieuw was dat het binnenkort pas op de plaat verschijnt. Het volgende nummer was er een uit zijn tijd met Mike + The Mechanics, namelijk ‘Another Cup Of Coffee’.
Daarna vroeg Carrack aan het publiek of er nog Bruce Springsteen fans in de zaal waren. Er werd door een paar mensen gejuicht waaronder ondergetekende. Daarna volgde een hele mooie versie van ‘If I Should Fall Behind’. Een van de hoogtepuntjes van de avond! Misschien was deze versie nog wel mooier dan het origineel van The Boss zelf.

Met ‘I Don’t Wanna Lose Your Love’, ‘Time Waits’ en een schitterende versie van ‘Eyes Of Blue’. Was het tijd voor mijn favoriete nummer van Carrack, uit zijn tijd met Mike + The Mechanics, namelijk ‘The Living Years’. Met ‘Time To Move On’ en uitbundig meegezongen versie van ‘How Long’ kwam er een eind aan de hoofdset.
Carrack en zijn band liepen even van het podium af om na een paar minuten weer terug te komen voor de toegiften.
IMG_1639In de vorm van ‘Over My Shoulder’ dat weer uitbundig werd meegezongen door de – pak ‘m beet – 500 man in de zaal. Het laatste nummer van de avond was ‘Lifes Too Short’. Ook een vrolijke afsluiter. Daarna werden we nogmaals bedankt en liep Carrack – nadat hij iedereen op de eerste rij een hand had gegeven – van het podium.

Al snel kwamen de roadies en de bandleden weer terug om het podium af te breken. Ook werden de setlisten die op het podium verspreid lagen uitgedeeld aan de mensen voor het podium. Ik zag dat gebeuren dus even naar voren gelopen en een setlist weten te bemachtigen. Een leuk aandenken aan een erg mooi concert!

En met dit concert kan ik ook Paul Carrack van mijn concert to-do list afstrepen. Al smaakte het zeker naar meer!

Setlist:
Don’t Shed A Tear/Good Feelin’ About It/Tempted/Love Will Keep Us Alive/Better Than Nothing/Stepping Stone/Just 4 Tonite/Beautiful World/Dedicated/That’s All That Matters/Another Cup Of Coffee/If I Should Fall Behind (Bruce Springsteen cover)/I Don’t Wanna Lose Your Love/Time Waits/Eyes Of Blue/The Living Years/Time To Move On/How Long/Over My Shoulder/Lifes Too Short

Band:
Paul Carrack – vocals, keyboards, guitars, melodica
Jack Carrack – drums
Dean Duke – drums
Chris Garfield – guitar, vocals
Jeremy Meek – bass, vocals
Steve Beighton – saxophone, percussion
Paul Copley – keyboards, vocals

Gezien:
Paul Carrack
Good Feeling Live Tour 2013
11-10-2013. Poppodium Metropool, Hengelo (OV), NL