Concert: California Dreamin’ met Stevie Ann

IMG_2114Toen het nog lekker weer was, de lente overging in een fijne zomer en het SPH diploma nog net niet in ons bezit was, kwamen we tijdens een pauze op school aan het praten over muziek. Dit kwam mede door het succes van The Common Linnets op het Eurovisie songfestival en de daarbij behorende cd. Op een gegeven moment kwamen we op Stevie Ann terecht en toen vertelde Louise dat ze haar ook erg goed vond. Een paar weken later zag ik op internet een aankondiging voorbij komen van een theatertour dus Louise geappt of ze daar zin in had. Dat was het geval dus bestelde ze de kaarten voor het concert in het Muziekcentrum in Enschede. Na een mooie zomer en na-zomer met schitterende concerten van The Rolling Stones, The Wall, Roger McGuinn en The Nits was het eind november dus tijd voor Stevie Ann.
Eind september vertelde Louise dat het concert verplaatst was van het Muziekcentrum naar de nieuwe Kleine Willem in hartje Enschede.

Om half zeven hadden we afgesproken in het altijd gezellige en die dag ook beste koude Enschede. Eerst zouden we een hapje eten bij Sorrentino. Onderweg daarnaar toe werd er achter ons een bierflesje kapot gegooid door een man die het ergens niet mee eens was of gewoon van het padje was. Na een kleine omweg kwamen we aan bij Sorrentino. Het was er al mooi druk en we kregen een tafeltje voor 2 personen. Even wat gedronken en toen een blik op de menukaart geworpen. Al snel hadden we een keus gemaakt en na nog een drankje konden we al aan de gang met de door ons gekozen gerechten.

IMG_2121Na nog een afsluitend drankje liepen we richting de Kleine Willem. Kaartjes gescand, jas opgehangen en op dat moment gingen de deuren van de zaal open. Dus konden we direct doorlopen en een mooie zitplek uit kiezen. Dat werd de 2de rij in het midden. Zoals bij elk concert is het dan weer even wachten dit keer werd dat ook voorzien van mooie muziek op de achtergrond (Bruce Springsteen – Tenth Avenue Freeze-Out) niet veel later gingen de lichten uit en kwam Stevie Ann (alias Stéphanie Struijk) het podium opgelopen. Ze opende het concert met ‘Never Go Home’ waarin ze op het einde nog een stukje ‘California Dreamin’ van de Mama’s en de Papa’s zong. Gevolgd door ‘Dirty Feelings’. Dat zette de toon voor een avond vol nummers van haar laatste cd ‘California Souds’ afgewisseld met oud werk, twee briljant mooie covers en ook een paar nieuwe nummers voor het komende album. Waarvan de single in januari gaat verschijnen. Tussen de nummers door vertelde ze veel verhalen over haar avonturen in Los Angeles. Van te voren vertelde Louise dat ze ‘House Of Cards’ een erg mooi nummer vond en dat was het inderdaad. Ook speelde ze een nummer dat ze had geschreven samen met Daniël Lohues. Daarna volgden nog een paar nummers op de piano waaronder ‘Easy’ en haar kerstsingle ‘My Favourite Company’. Na nog een aantal nummers over onder andere het leven in een Airstream caravan en wat de buren daar wel niet van moesten denken, was het pauze.

IMG_2125

Na de pauze begon ze met een oudje namelijk ‘The Poetry Man’ van haar debuutalbum ‘Away From Here’ uit 2005. Wat later gevolgd door ‘Simple Twist Of Fate’ van Bob Dylan. Schitterende versie misschien wel mooier dan die van ome Bob zelf. Het laatste nummer van de avond was een schitterende versie van Queen’s ‘One Year Of Love’. De akoestiek van de Kleine Willem was zo mooi dat Stevie Ann besloot om haar gitaar uit te pluggen en zonder microfoon te zingen. Dat bij elkaar bracht een schitterend einde aan een hele toffe avond.

Na de show kwam Stevie Ann nog naar de merchandise stand waar wij zojuist beiden haar laatste cd hadden gekocht ‘California Sounds’ om handtekeningen te zetten etc. Dus met de cd voorzien van een handtekening liepen we de Kleine Willem uit. De koude avond van Enschede weer in op weg naar de auto en huis.

Het concert (mijn 50ste sinds 2006) was erg tof! Een schitterend concert van een van de beste singer songwriters van Nederland! In 2015 gaat haar nieuwe album verschijnen, afgaande op de nummers die ze speelde van dit toekomstige album ben ik daar erg benieuwd naar. En als ze dan weer op tour gaat ben ik daar zeker bij!

Setlist:
Never Go Home (met California Dreamin’ (Mamma’s & Pappa’s cover)/Dirty Feelings/Here In California/House Of Cards/Easy/Everybody’s Lonely/Love Will Wait For You/Breaking On You/My Favourite Company/Until I Don’t Love You Anymore/The Poetry Man/Light Up/Simple Twist Of Fate (Bob Dylan cover)/Day Break/Every Highway/I Believe In Love//One Year Of Love (Queen cover)
+ veel nieuw werk, setlist niet op volgorde en/of compleet.

Band:
Stevie Ann – vocals, guitar, piano

Gezien:
Stevie Ann
California Sounds
29-11-2014 De Kleine Willem, Enschede, NL