Concert: Bosstime in Hengelo

12439554_1030948790260971_6173011540032755123_nThe Bruceband, ik had er al wel eens van gehoord. Maar nog nooit een concert van hun bezocht. Maar tijdens een etentje begin januari kwam daar verandering in. Louise had namelijk kaartjes geregeld voor het concert in de Metropool in het altijd gezellige Hengelo. Dus na een briljant concert van Jason Isbell vorige week, was het deze week tijd voor The Bruceband. Eerst weer lekker gegeten bij de vrinden van Bombay Spice. Waar het erg druk was, maar wederom erg lekker. IMG_5091Daarna nog een lekker ijscoupe gegeten bij Intenzo alias Van Der Poel. Om daarna richting de Metropool te lopen voor een avondje Bruce Springsteen liedjes. Toen we ze rond 20 uur binnen liepen was het nog rustig, kaartjes gescand, stempel op de arm en naar de zaal. In de zaal stond op dat moment nog maar een man of 10. Dus mooi even tijd om een plek te zoeken. Uiteindelijk vonden we die op het balkon waar we een mooi uitzicht hadden op het podium. Iets over half 9 kwamen de heren het podium op. ‘Halloo Hengelooo, zijn jullie er klaar voor?’ riep zanger Robert Phillippi door de microfoon. Zo van een afstand lijkt hij bijna als 2 druppels water op de echte Springsteen. De band begon met ‘Better Days’ gevolgd door ‘Land Of Hope And Dreams’ met Dr. K op de saxofoon. Vanaf dat moment keken we vooral naar hem gedurende het concert. Mooi om die beleving te zien bij hem. Over beleving gesproken ook de zaal deed naarmate de avond vorderde erg goed mee. Vooral de ‘ohohoh’s’ bij ‘Born To Run’ en ‘Badlands’ vond ik erg leuk. Halverwege de set kwam Nico Dezaire het podium op om mee te spelen op de viool. Als eerste tijdens het nummer ‘The Rising’ waarbij de viool nog niet echt deed wat Dezaire wilde, ook het eerste stuk van de elektrische uitvoering van ‘The Ghost Of Tom Joad’ was wat rommelig maar toen de viool eenmaal aan de praat was klonk het net of Tom Morello op het podium stond mee te gitaren met The Bruceband. Erg gaaf! Na nog een aantal nummers was het tijd voor een verzoekje dat op het podium werd gelegd op een briefje. De band moest even kijken hoe het nummer ook al weer ging maar daarna volgde er een leuke versie van ‘From Small Things (Big Things One Day Come)’. Na ‘Dancing In The Dark’ werd er door Phillippi gevraagd wat we wilden horen ‘Jersey Girl’ of ‘Sherry Darling’ het werd de laatste en een erg leuke versie wederom.

Met ‘Waitin’ On A Sunny Day’ en ‘Pay Me My Money Down’ kwam er een eind aan het concert. Inmiddels wezen de wijzers op de klok kwart voor twaalf aan. Dus een dikke 3,5 uur muziek zonder pauzes. Al werd er op het laatst nog wel even bier geregeld voor de heren door Dr. K. Ben erg benieuwd naar zijn echte naam en of onze hypothese klopt dat hij in het dagelijks leven geschiedenis leraar is. Tegen twaalven liepen we de Metropool uit op weg naar huis.

IMG_5098Veel nummers gehoord die je normaal gesproken niet snel hoort bij een Springsteen concert zoals ‘Lost In The Flood’ en ‘You’re Missing’. Maar ook mooie versies van ‘Jungleland’ en ‘Drive All Night’. Erg leuke avond en bij gebrek aan ‘the real deal’, al gaan er wel steeds meer geruchten over een Europese tour later dit jaar, was dit erg tof om de nummers van The Boss live te horen. Van een band die de nummers erg goed naspeelt en met een frontman die erg goed naar Springsteen zijn maniertjes heeft gekeken. Top avond!

Setlist:
Better Days/Land Of Hope And Dreams/No Surrender/The Promised Land/Because The Night/Hungry Heart/Prove It All Night/Bobby Jean/Tougher Than The Rest/Lost In The Flood/I’m On Fire/Glory Days/Fire/My Hometown/Born In The U.S.A./The Rising/The Ghost Of Tom Joad/Jungleland/You’re Missing/The River/Born To Run/Reason To Believe/From Small Things (Big Things One Day Come)/This Hard Land/Drive All Night/Tenth Avenue Freeze-Out/Thunder Road/Trapped/Johnny 99/Badlands/Dancing In The Dark/Sherry Darling/Death To My Hometown/Waitin’ On A Sunny Day/Pay Me My Money Down

Band:
Robert Phillippi – vocals, guitar, harmonica
Michael van Werven – drums, background vocals
Frederik Hamster – Piano
Chris Lelieveld – guitar, background vocals
Richard Oude Vrielink – bass
Marcel Wensink – keyboards
Dr. K – saxophone, mandolin, percussion, guitar, background vocals
Nico Dezaire – violin

Gezien:
The Bruceband
23-01-2016. Metropool, Hengelo (OV), NL