Concert: Bertus voor vrienden Borgers in Oerkroeg Schiller

Concert: Bertus voor vrienden Borgers in Oerkroeg Schiller

Afgelopen zondag 19 februari begon concertseizoen 2017. Mooi dicht bij huis samen met een collega naar Bertus Borgers in Oerkroeg Schiller in het die dag wat druilerig en rustige Aalten. Rond 15 uur liep ik het café binnen daar even wat gedronken met mijn collega. Ondertussen waren The Young Retro’s en de geluidsman druk bezig met de soundcheck. Wat best interessant was om te zien. Na een goede drie kwartier een mooie plek gezocht en niet veel later kwam de band onder leiding van Bertus Borgers het podium op. Borgers begon met het voorstellen van zijn band waarna hij zich zelf voorstelde: ‘Ik ben Bertus, voor vrienden Borgers’. Waarna de band begon met het spelen van het eerste nummer van de avond ‘Better Look Out For Bertho’. Gevolgd door nog drie nummers van het album ‘Eindhoven’ uit 2016. Daarna was het de beurt aan wat nummers van het album ‘Legacy’ uit 2015. Na ‘Still Believe’ bekend van Herman Brood maar geschreven door Borgers. Het instrumentale nummer ‘El Tarantino’ was het laatste nummer van de eerste set. We werden bedankt en daarna liep de band van het podium af, om niet veel later terug te komen voor de toegiften. Na een Engelstalige eerste set bestonden de toegiften uit twee Nederlandstalige nummers, die nog niet uitgebracht waren.

Hiermee kwam er wel een eind aan een schitterende middag vol met muziek die ik nog niet kende. Nog even de setlist opgehaald bij de geluidsman en hoe kan het ook anders, even de twee cd’s gekocht van Bertus Borgers & The Young Retro’s. Bertus Borgers gaat al een behoorlijk tijdje mee, hij heeft onder andere meegewerkt aan albums van de Golden Earring en Herman Brood. Nu, Borgers is inmiddels bijna 70 jaar, zijn mede bandleden hadden zijn klein kinderen kunnen zijn. Het mooiste van het hele concert vond ik het spel en speel plezier van Borgers. En Borgers is ook een erg goede saxofonist, misschien wel de beste van Nederland. Mooi gewoon mooi!

 

Setlist:
Better Look Out For Bertho/Bidonville/Bread/Nightcat/Under City Lights/Can’t Find My Way Home/Stir Up The Fire/Electronic Baby/Let It All Hang Out/(You’re Gonna Be A) Winner/Get Out Of My Life Woman/Going Nowhere/Still Believe/El Tarantino//Echt Waar*/Weet E Wa Dat Kost*

*Nieuwe nummers die nog niet zijn opgenomen, titels kunnen dus nog veranderen.

Band:
Bertus Borgers – leadvoc, sax
Gio Sliwa – gitaar, backing vocals
Maurice Christian George – basgitaar, backing vocals
Bertho Mollen – drums, backing vocals

Gezien:
Bertus Borgers & The Young Retro’s
19-02-2017. Oerkroeg Schiller, Aalten, NL

Next Post

Plaat van de week: Daniël Lohues - Maak Joe Waor

wo feb 22 , 2017
Komende week verschijnt de nieuwe plaat van Daniël Lohues met de schitterende titel ‘Moi’. Dan niet de Franstalige uitspraak maar de Oost Nederlandse uitspraak van ‘Moi’ dat zoveel betekend als hallo. Ben erg benieuwd naar de rest van de plaat!
Previous post Plaat van de week: Nikki Lane – Jackpot
Next post Plaat van de week: Daniël Lohues – Maak Joe Waor

worldofthijs.nl is fueled by:

Next concert:

American Aquarium - TivoliVredenburg, Utrecht, NL14 februari 2023
17 dagen te gaan.

Platenkast: Recent tracks

Thijs
Wallie1985
36399 Tracks
For Your Soul
Josh Ritter
5 dagen
The Week Of Living Dangerously
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
The Rain Came Down
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
Sweet Little '66
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
San Antonio Girl
Steve Earle & The Dukes
5 dagen

Categorieën