Concert: Acda en de Munnik in het Amphion

IMG_3471Terug naar maart 2014, toen Thomas Acda en Paul de Munnik bij De Wereld Draait Door hun afscheidstournee aankondigden. Daarnaast zocht ik nog een cadeautje voor mijn moeders verjaardag en toen was één plus één al gauw twee. Dus kaarten besteld voor hun eerste van twee concerten in het Amphion in Doetinchem. Op vrijdag de 13de februari was het dan zover, een week daarvoor zag ik in het zelfde Amphion nog de heren van Normaal. Waar veel mensen toen in hun dagelijkse kleding liepen, was het met Acda en de Munnik iets chiquer. Ook een totaal ander slag mensen dat op beide concerten af kwam. Toen we de jassen op hingen stond er op de monitors dat er geen pauze zou zijn. Dat vond ik goed nieuws want, bij theaterconcerten heb je negen van de tien keer een pauze en dat haalt toch altijd een beetje de flow uit het concert. Iets over acht inmiddels zittend in het midden van de zaal kwamen de heren het podium op. Om af te trappen met het nummer ‘Groeten Uit Maaiveld’ gevolgd door ‘Laat Me Slapen’. Daarna werden we welkom geheten terwijl Angelo de Rijke op zijn gitaar een melodie speelde van Neil Young’s, ‘Out On The Weekend’. Dit nummer zou nog een aantal keer tijdens het concert terug komen, vertelde Acda. Het eerste gedeelte van het concert bestond voornamelijk uit albumtracks. Maar ook ‘Voetstuk Staan’ en een hele mooie ballad ‘Geef Me Al Je Armen’ gezongen door Paul de Munnik. Een van de hoogtepunten tijdens het concert was het schitterende mondharmonica spel van Thomas Acda. Na de albumtracks was het tijd voor nieuwe nummers onder andere over een gek hoedje. Na deze drie nieuwe nummers hield Acda een heel verhaal over het van Gogh Museum. Dit duurden voor sommigen in de zaal te lang ‘ga maar muziek spelen’ riep iemand. Maar Acda ging door met zijn verhaal zoals hij die ook wel eens in Dit Was Het Nieuws kon houden. Maar daarna was het tijd voor de hits van Acda en de Munnik. IMG_3445Als afsluiter van het toch wel wat korte concert werd ‘Out On The Weekend’ van Neil Young gespeeld. Schitterende cover. Vooral het eind was mooi waarbij de bandleden zichzelf voorstelden en vertelde hoe lang ze bij Acda En De Munnik hadden gespeeld. Daarna ontvingen ze stuk voor stuk een groot applaus van het publiek. Als laatste waren Acda en de Munnik aan de beurt voor een daverend applaus. Hiermee kwam er ook een einde aan het concert. Een krappe twee uur waarin het hits gedeelte mij het meest aansprak.

Al met al een mooie avond met leuk soms iets te lange verhalen, goede muziek en had ik al vermeld dat Acda geweldig mondharmonica kan spelen? Bij deze nog een keer, erg gaaf! Jammer dat ze gaan stoppen dat dan weer wel.

Setlist:
Groeten uit Maaiveld/Tijd/Laat Me slapen/Geef Me Al Je Armen/Foto’s Van Vandaag/Ik Hou Van Bijna/Het Woord Is Aan/Zo’n Lief Als Ik Had/
Ik Hou Van Jou/Lopen Tot De Zon Komt/Beatles En De Buren/Hoogmoed En De Val/Voetstuk Staan/Ik Kom Eraan/Als Ik Zo’n Hoed Maar Op Zou Durven/
Ik Ben Benieuwd/Als Het Vuur Gedoofd Is/Als Je Bij Me Weggaat/Ren Lenny Ren/Niet Of Nooit Geweest/Het Regent Zonnestralen/
De Stad Amsterdam//Out On The Weekend (Neil Young cover)///Vondelpark Vannacht

Band:
Thomas Acda – zang, gitaar, mondharmonica
Paul de Munnik – zang, piano, gitaar
David Middelhof – achtergrondzang, gitaar, bass
Dave van Beek – drums
Angelo de Rijke – gitaren