Dit jaar zijn staan er een aantal concerten op de rol die allang bezocht hadden moeten zijn. Ware het niet dat de corona pandemie er twee jaar lang voor zorgde dat er weinig tot niet opgetreden kon worden. Maar het concert van Midland had nog wat meer opstart problemen. Zo gingen in maart van het jaar 2019 de kaarten in de verkoop voor het concert op 10 december dat jaar in de oude zaal van de Melkweg in Amsterdam.

Maar dat concert werd uitgesteld door privé omstandigheden van een van de bandleden. Dus werd het concert verplaatst naar 16 maart van 2020. De pandemie kwam toen echt op gang, dus ook dat concert kwam te vervallen en werd verplaatst naar 10 december 2020. Maar ook dat concert werd gecanceld en werd het concert verplaatst naar 13 september 2021. En ook die datum werd later weer geschrapt en verplaatst naar maandag 30 mei 2022.

Inmiddels was Midland bestaande uit het trio Mark Wystrach, Cameron Duddy en Jess Caron alweer twee nieuwe albums verder en was het dus eindelijk tijd voor hun: “Let’s Try This Again 2022 European Tour”.

Door alle verschuivingen werd het concert door de Melkweg zelf ook verplaatst van de oude zaal naar de Max zaal. Zo tegen 20 uur was deze zaal al goed gevuld met opvallend veel mensen die een cowboy hoed droegen. Het voorprogramma werd verzorgd door Jonathan Terrell die naast eigen werk ook nog ‘On The Road Again’ van Willie Nelson zong en als afsluiter de country klassieker van Garth Brooks zong ‘Friends In Low Places’. Vooral bij deze twee nummers was goed te merken dat de zaal er veel zin in had.

Rond de klok van 21 uur werden de zaallichten weer gedimd en kwam de band het podium op. Jess Caron en pedalsteel gitarist Phillip Sterk ontbraken. Jonathan Terrell die net het voorprogramma had verzorgd kwam ook weer het podium opgelopen. Hij nam gedurende het concert de plek in van Jess Caron. Het waarom van het afwezig zijn van Caron werd niet verteld. De band trapte af met ‘Electric Rodeo’ gevolgd door nog twee nummers van hun debuutplaat ‘On The Rocks’. Na deze nummers kwam de zaal nog meer tot leven en werd er na elk nummer hard geklapt en veel gejoeld. Wat ook weer afstraalde op de band. Vooral Wystrach benadrukte dat een aantal maal. En beloofde tegen het eind van het concert dat ze snel weer terug kwamen.

Naast veel eigen werk was er ook ruimte voor een aantal covers, in het verleden hadden ze al eens ‘Tougher Than The Rest’ van Springsteen gespeeld maar die werd deze avond helaas overgeslagen. Na in zijn eigen set al ‘Friends In Low Places’ te hebben gezongen mocht Terrell nog een nummer zingen van Garth Brooks, dit keer was dat ‘Much Too Young (To Feel This Damn Old)’. Ook bassist Cameron Duddy nam een van de covers voor zijn rekening namelijk ‘Drivin’ My Life Away’ van Eddie Rabbitt. Henk Wijngaard onze eigen cowboy trucker maakte van dit nummer een Nederlandstalige versie ‘Ik Moet Nog Wat Jaren Mee’. Met hun nieuwste radio hit ‘Longneck Way To Go’ van hun nieuwste album ‘The Last Resort: Greetings From’ kwam er een eind aan de hoofdset. Nadat de band even van het podium was gelopen, de zaal ‘we want more’ schreeuwde, kwam de band weer het podium op.

Voor nog twee eigen nummers met ‘Drinkin’ Problem’ en ‘Fourteen Gears’ waarna de band nog twee covers speelde waarbij een van de roadies de bass bespeelde en Cameron Duddy achter de drums plaatsnam. Eerst was daar tot mijn grote verassing Tom Petty’s, ‘Mary Jane’s Last Dance’ waarbij ook lead gitarist Luke Cutchen een couplet zong. Ook mooi was de versnelling van het nummer op het eind. Afsluiter van de avond was ‘Dancing In The Dark’ van Bruce Springsteen.

Na een goede anderhalf uur zat het concert er op en op de tonen van ‘Sweet Caroline’ liep de band het podium af. Morgen zouden ze weer in Arizona landen vertelde Wystrach dat verklaart het toch wat korte optreden. Maar afgezien van dat kleine kritiekpuntje was het een erg goed concert met veel plezier op het podium en een hele enthousiaste zaal!

Band:
Mark Wystrach – lead vocals, guitar
Cameron Duddy – bass, drums, vocals
Jonathan Terrell – guitar, vocals
Jess Caron – afwezig

Luke Cutchen – lead guitar
Phillip Sterk – afwezig
Robbie Crowell – drums, percussion
Jeff Adamczyk – piano, organ

Setlist:
Electric Rodeo/Out Of Sight/Burn Out/Mr. Lonely/Sunrise Tells The Story/Take Her Off Your Hands/Two To Two Step/Playboys/Much Too Young (To Feel This Damn Old)/Cheatin’ Songs/And Then Some/Drivin’ My Life Away/Adios Cowboy/The Last Resort/Longneck Way To Go//Drinkin’ Problem/Fourteen Gears/Mary Jane’s Last Dance/Dancing In The Dark

 

Gezien:
Midland
Voorprogramma: Jonathan Terrell
Let’s Try This Again 2022 European Tour
30-05-2022. Melkweg, The Max, Amsterdam, NL
Linkjes:
Website: midlandofficial.com
Luisteren: iTunes of Spotify
Kopen: Platomania