Badkuip en once I tought I was out…

En zo was het alweer september de afgelopen maand kwamen de heren weergoden met een paar bakken water met als bestemming de mooie en de afgelopen week natte Achterhoek. Op de Ruurloseweg in Groenlo waren dinsdag avond de drempels niet meer te zien, het was een grote bak water. En zelfs toen ik de CCR (Creedence Clearwater Revival) hits zoals Who’ll Stop The Rain en Have You Ever Seen The Rain, opzette toen ik door de regen reed hielpen niet tegen de zondvloed.

Zelfs zoveel dat het DORPJE (!!) (naar mijn weten heeft Groenlo al een dikke 700 jaar stadsrechten, maar ja) Groenlo het acht uur journaal van de NOS opende. Want op de lokale camping Marveld hadden een paar mensen natte voeten gekregen. In datzelfde nieuwsitem werd Lichtenvoorde ook nog even neergezet als de badkuip van Nederland.

Ook op het werk was het weer het gesprek van de dag, een klant ging wel erg ver. Ik citeer: ‘As een van die boer’n hier in ’t dorp nu nog klaagt dat de grond te dreuge is scheet ik e’m dood’. Zoals gezegd een overdreven reactie maar de man vertelde na deze opmerking dat zijn huis helemaal vol water stond, dus toen kon ik het nog enigszins begrijpen. Maar toch…

Tot zover het weer.
In augustus ontvielen er ons ook veel bekende mensen ik noem een Anton Geesink, Appie Baantjer (de schrijver van Baantjer serie met de Cock met C-O-C-K)en vandaag (ja het is 1 september) Jean Nelissen (wielren commentator samen met Mart Smeets back in the days). Maar ook Laurent Fignon die in 1989 de Tour de France met 8 seconden verloor in de laatste etappe, een tijdrit door Parijs, terwijl hij begon met een ruime voorsprong op de uiteindelijke winnaar de Amerikaan Greg Lemont.

Afgelopen januari was ik er nog van overtuigd dat ik niet meer naar school zou gaan na het behalen van mijn OA diploma, maar toch door alle afwijzingen in sollicitaties vond ik toch dat het maar weer zou moeten gebeuren. Dus een mooie aansluitende opleiding gekozen SPH (sociaal pedagogisch hulpverlening) om verder te komen en uiteindelijk een leuke baan te kunnen bemachtigen. Maar ja dat betekende wel dat ik het niet meer zo makkelijk had dat ik op de fiets naar school kon gaan. Het wordt dus Zwolle (voor de mensen die topografie moeilijk vinden, het is niet Zwolle achter Grolle, maar het grote Zwolle of zoals mijn opa mij vertelde Zwolle met stoplichten). Dus erg benieuwd wat dat gaat worden.

Hopelijk mag ik mij binnenkort ook inwoner van Zwolle noemen want om elke dag op en neer te reizen zie ik niet echt zitten. Anderhalf uur heen en anderhalf uur terug met de trein of een uur met de auto. Dus dat is nog even afwachten. Dus echt zoals Little Steven aka Silio in The Sopranos (de beste serie ooit!) Once I Tought I Was Out, They Pull Me Back In. Alhoewel van The Sopranos die hebben het weer gekopieerd uit The Godfather reeks met Al Pacino.

Aangezien september de start is van een nieuwe periode de top 5 start en/of beginnen met iets liedjes:
5. Rolling Stones – Start Me Up:
4. Michael Jackons – Wanna Be Starting Something
3. Bryan Adams – Can’t Stop This Thing We Started
2. De Dijk – We Beginnen Pas
1. Bruce Springsteen – Dancing In The Dark

You can’t start a fire without a spark en die spark of in gewoon Nederlands vonk is weer aan gegaan.
En wat is een top 5 zonder een Springsteen nummer.

And that’s the way the cookie crumbles…

Next Post

The Turntable: Bruce Springsteen - The Rising

za sep 11 , 2010
Na dat Springsteen in 1999 en 2000 voor het eerst sinds 1988 had opgetreden met de E Street Band tijdens de Reunion Tour. Dook de band in 2001 de studio in om een nieuwe plaat op te gaan nemen. Met nummers die tijdens de tour gespeeld waren zoals Further On (Up The Road), Another Thin […]
Previous post Concert: Have You Ever Seen The Rain – Bospop 2010
Next post The Turntable: Bruce Springsteen – The Rising

worldofthijs.nl is fueled by:

Next concert:

American Aquarium - TivoliVredenburg, Utrecht, NL14 februari 2023
17 dagen te gaan.

Platenkast: Recent tracks

Thijs
Wallie1985
36399 Tracks
For Your Soul
Josh Ritter
5 dagen
The Week Of Living Dangerously
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
The Rain Came Down
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
Sweet Little '66
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
San Antonio Girl
Steve Earle & The Dukes
5 dagen

Categorieën