Concert: Daniël Lohues, Rabotheater, Hengelo: “Weggeswiped van Tinder”

IMG_2839In 2013 ben ik met Lisette mee geweest naar het theater concert van Miss Montreal in het Enschede’s Wilminktheater. Na afloop van dat concert zei ik dan ook dat ze maar eens mee moest naar Lohues. Zo gezegd zo gedaan. Een jaar, een paar maanden en een paar dagen later was het dan zover. Om precies te zijn op 28 mei stond Daniël Lohues in het Rabotheater in Hengelo.
Rond een uur of 17 reed ik Hengelo binnen om Lisette op te halen want het regende die dag behoorlijk. Een half uur later stond ik bij haar op de stoep. Het was druk in Hengelo erg druk zelfs. Daarna op naar de parkeergarage onder het Rabotheater en daarna richting de Italiaan om een hapje te gaan eten. Daarna nog even langs de beste ijscoboer ten oosten van de IJssel, van de Poel om een ijsje te halen en daarna richting het theater.

We hadden mooie plekken op rij 3 bijna in het midden van de zaal dus perfect uitzicht op het podium. Even na 20 uur gingen de gordijnen open en begonnen Lohues, Gepken en Strijbosch met het spelen van ‘Achter ’t Huus’. De rest van het concert kende het vaste stramien als in Doetinchem. Tijdens het nummer ‘Joezölf’ zong Lohues ‘swiped iederene joe van Tinder’ in plaats van ‘Gooit iederiene joe van Facebook’. Wat later in het concert haalde Lohues ook ‘The Common Linnets’ nog even aan. Niet met die woorden maar iedereen in de zaal wist waar hij het over had, toen Lohues vertelde dat hij het afgelopen jaar erg druk had gehad. Lohues heeft meegewerkt aan de plaat van The Common Linnets. IMG_2845Na het nummer ‘Prachtig Mooie Dag’ was het tijd voor pauze en Lisette was verkocht. Net zo verkocht als dat ik ten tijde van het theaterconcert van Miss Montreal was. Dus moest er een cd komen dat werd uiteindelijk ‘D’. Ook omdat Lohues veel nummers van dit album speelt tijdens deze theatertour.

Na de pauze startte trio Hout Moet met ‘Op Fietse’. Wat later vertelde Lohues over zijn kennismaking met the Rolling Stones en speelde hij net als in Doetinchem kleine stukjes van ‘Angie’ en ‘Honkey Tonk Women’. Nu was dit extra toepasselijk omdat een week later de Stones op Pinkpop zouden staan. Tijdens de toegiften speelde Lohues ‘Allennig’, ‘Angst Is Mar Veur Eben’ en ‘Hier Kom Ik Weg’. Tijdens het concert in Doetinchem speelde Lohues tussen ‘Angst…’ en ‘Hier Kom Ik Weg’ ook nog ‘Als De Liefde Mar Blef Winnen’.IMG_2843

Ondanks dat het veel van hetzelfde was op basis van de setlist had dit concert toch weer een ander sfeertje dan die in Doetinchem. En Lohues heeft er weer een fan bij!

Voor een diepgaander verslag raad ik je aan om het concertverslag ‘Hey Lohues, hoe bu’j hier? ‘Op Fietse’? te lezen voor een compleet beeld van het theaterconcert.

Setlist:
Achter ’t huus/Weet da’k wat vergeten ben, mar ben vergeten wat/Liefzeer/Niks is meer weerd as vandaage/Joezölf/Ten Oosten van de Iessel/Op ’t platteland/Prachtig mooie dag//Op Fietse/Ik haal mij ‘n hond op/Mis mien engel/Ha’k mar ’n gitaar/Wat ze zee/Annelie/Jij Veurbij/Terecht bij joe/Elk mens die hef zich ‘n kruus te dragen///Allennig/Angst is mar veur eben, spiet is veur altied/Hier Kom Ik Weg

Band:
Daniël Lohues: vocals, gitaar, mandoline, mondharmonica, piano, panfluit, accordeon
Bernard Gepken: achtergrondzang, gitaren, mandoline
Guus Strijbosch: contrabass

Gezien:
Daniël Lohues
D Tour
28-05-2014. Rabotheater, Hengelo (OV), NL