Afgelopen zaterdag 30 november, sloot de tribute band Infloyd, mijn concertseizoen 2019 af. Een jaar met louter hoogtepunten dat begon al tijdens het eerste concert dat begon op 15 maart in de Afas Live met de Dave Matthews Band. Een band die ik al erg lang wilde zien evenals The Delines die ik dit jaar maar liefst 3x zag. Andere hoogtepunten waren het concert Kris Kristofferson met de begeleidingsband van Merle Haggard, Son Volt op het Take Root Festival, de twee concerten van Wilco, Josh Ritter, Little Steven, Daniël Lohues die nog een rondje langs de popzalen ging met zijn Elektrisch Tour. En Brad Paisley toch wel een van mijn favoriete (pop)country artiesten die een bezoek bracht aan Tilburg. Al met al een prachtig jaar!
Daarnaast werd ik begin januari benaderd door de website Real Roots Cafe, of ik ook voor hun stukjes wilde schrijven over concerten zoals het concert van The Delines in Utrecht en het Take Root Festival in Groningen maar vooral platenrecensies. Erg leuk om te doen!

De aftrap van mijn eigen jaarlijstje begint altijd met mijn stemlijst voor de Top 2000. En voor dit jaar ziet mijn lijst er als volgt uit:

Top 2000 stemlijst Eigen toevoegingen
Eagles – Hotel California
Bruce Springsteen – Thunder Road
The Beach Boys – God Only Knows
Pink Floyd – Wish You Were Here
The Band – The Weight
Bruce Springsteen – The Rising
De Dijk – Ga In Mijn Schoenen Staan
Dave Matthews Band – The Space Between
The Beatles – Here Comes The Sun
Pink Floyd – Comfortably Numb
Normaal – Deurdonderen (Live)
Queen – Breakthru
The War On Drugs – Thinking Of A Place (Edit)
The War On Drugs – Under The Pressure
Bruce Springsteen – The River
The Notorious B.I.G. – Mo Money Mo Problems
2Pac – Changes
Dire Straits – Walk Of Life
Tom Petty – I Won’t Back Down
Tom Petty and the Heartbreakers – Mary Jane’s Last Dance
Tom Petty – Free Fallin’
Klein Orkest – Over De Muur
Bob Dylan – Like A Rolling Stone
Johnny Cash – Hurt
Skik – Op Fietse
Daniël Lohues – Hier Kom Ik Weg
Danny Vera – Roller Coaster
Normaal – De Boer Dat Is De Keerl
The Wallflowers – The Beautiful Side of Somewhere
John Prine – Summer’s End
Dave Matthews Band – Ants Marching
The Delines – Let’s Be Us Again
Kacey Musgraves – Follow Your Arrow
Jason Isbell – Traveling Alone
Wilco – Impossible Germany

In de komende weken volgt mijn lijst met de 25 beste platen van 2019 en wat een mooi muziekjaar was het. Met nieuw werk van The Delines, Bruce Springsteen, Josh Ritter etc. maar ook nieuwe ontdekkingen zoals Yola, Lukas Nelson, The Highwomen en vele anderen. Check hier de hele lijst!

Maar ook volgend jaar beloofd weer veel met een nieuw album van Bruce Springsteen met zijn E Street Band, Jason Isbell is de studio weer ingedoken en er verschijnt nieuw werk van John Moreland en de Drive-by Truckers. Ook staan er al weer een aantal concerten op de rol voor 2020 met o.a. Sturgill Simpson, John Prine en Paul McCartney.