In 2016 debuteerde Brent Cobb met het prachtige ‘Shine On Rainy Day’, in 2018 bracht Cobb de altijd belangrijke opvolger uit. Is Cobb een eendagsvlieg of ligt er een lange carrière voor hem in het verschiet. Omdat te bereiken schakelde hij weer de hulp in van zijn neef en producer Dave Cobb. Die combinatie is wederom weer erg goed geslaagd. In vergelijking met zijn debuut plaat dat ingetogen was is deze plaat veel uitbundiger. Dit heeft hij gedaan, zo vertelde hij, omdat hij in het voorprogramma van Chris Stapleton kwam te staan dus een wat voller geluid zocht in plaats van de rustigere muziek van zijn debuut.
Cobb woonde ten tijde van zijn debuut nog in Nashville, maar is tussendoor terug gegaan naar de staat waar hij opgroeide Georgia. In het nummer ‘Come Home Soon’ bezingt Cobb het gevoel en het waarom hij terug is gegaan naar zijn geboortestreek.

God, it’s been so long since I’ve felt at home
I’ve forgotten what it feels like to be alone
Anywhere
And I’m scared
I might forget who I am too
If I don’t come home soon

De titeltrack van de plaat ‘Providence Canyon’ gaat over fijne lente avonden, met wat te drinken rondom een kampvuurtje in het natuurpark Providence Canyon (een kleinere versie van de Grand Canyon) om te genieten van het moment samen met familie en/of vrienden. Dat thema komt in verschillende nummers terug op deze plaat zoals op ‘Sucker For A Good Time’. Wayne Mills wordt door Cobb herdacht op het mooie ‘King Of Alabama’. Het altijd zo belangrijke tweede album vestigt Brent Cobb’s naam stevig tussen de namen van o.a. Chris Stapleton en Miranda Lambert. Cobb is de man van de toekomst en hopelijk gaat dat een hele mooie worden!

Linkjes:
Website: brentcobbmusic.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify