| Website: americanaquarium.com | | | |

American Aquarium, de band onder leiding van B.J. Barham bracht vorig jaar nog het prachtige ‘Lamentations’ uit en zou met dat album op tour gaan. Zo stonden er ook een paar concerten in Nederland gepland. Maar de corona pandemie duurde voort dus de tour door Europa werd gecanceld. Barham en zijn mannen houden niet van stil zitten dus dook de band de studio in om drie albums te gaan opnemen die dit jaar en volgend jaar worden uitgebracht. Te beginnen met ‘Slappers, Bangers & Certified Twangers, Vol. One’.

B.J. Barham over de inspiratie voor dit album:
“Most singer-songwriters like to pretend they came out of the womb listening to Townes Van Zandt and Guy Clark, but if you were born in the mid-’80s and lived in the South, you were probably raised on the same steady diet of ’90s radio country as I was.” “The kinds of songs that you haven’t heard in 20 years, but when they randomly come on the radio you still miraculously know every word. These songs transport me back to a very specific time and place in my childhood.”

Een cover album dus en tevens eerbetoon aan de country muziek uit de jaren ’90. Zoals Sammy Kershaw’s: ‘Queen Of My Double Wide Trailer’ en ‘John Deere Green’ (poah das mien merk) van Joe Diffie op het album. Maar ook Patty Loveless: ‘I Try To Think About Elvis’. De nummers die Barham selecteerde voor dit album stonden allemaal een korte tijd in de hitlijsten.

Mijn favoriete nummer op dit album is ‘Heads Carolina, Tails California’ dat in 1996 een hitje was van Jo Dee Messina in het origineel klinkt het allemaal wat gepolijst maar in de versie van is het allemaal net wat ruiger en dat geldt eigenlijk voor alle nummers. Het gepolijste is uit de nummers gehaald en voorzien van het American Aquarium geluid. Ik vind het een fijn album en op ‘She’s In Love With The Boy’ van Trisha Yearwood na kende ik de gekozen nummers op dit album niet. Ben erg benieuwd naar vol. 2 want die zit er nog aan te komen en natuurlijk ook het album met nieuw eigen werk van B.J. Barham en zijn mannen.

Tracklist:
Queen of My Double Wide Trailer/Some Girls Do/I Try to Think About Elvis/She’s in Love with the Boy/John Deere Greene/Wild One/Lost and Found/Down at the Twist and Shout/Heads Carolina, Tails California/Should’ve Been a Cowboy | Tijdsduur: 36:34 | Label: Losing Side |