Afgelopen week overleed Glen Campbell een hele grote in de country muziek. Volgens sommigen heeft hij de country muziek mainstream gemaakt. Zelf kende ik hem vooral van het nummer ‘Rhinestone Cowboy’. Een van mijn vroegste muzikale herinneringen. In 2011 maakte Campbell bekend dat hij gediagnosticeerd was met Alzheimer. Hij ging nog een keer op tour om afscheid te nemen van zijn fans terwijl zijn ziekte steeds verder vorderde. Het is een schitterende documentaire, getiteld ‘I’ll Be Me’ onder andere te zien op Netflix, aanrader van de buitencategorie en staat per direct in mijn lijstje met mooiste muziekdocumentaires. Afgezien van ‘Rhinestone Cowboy’ is Campbell voor mij een beetje op de achtergrond gebleven. Maar nu een paar dagen na zijn overlijden veel naar zijn muziek geluisterd en hij heeft wat schitterende nummers gemaakt. Zoals ‘Gentle On My Mind’, ‘Witchita Lineman’, ‘Galveston’, ‘By The Time I Get To Phoenix’ en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn laatste album getiteld ‘Adios’ verscheen eerder dit jaar. Het titelnummer van deze plaat is mijn plaat van de week.

RIP Glen Campbell – Delight, Arkansas, 22 april 1936 – Nashville, Tennessee, 8 augustus 2017