Social media is soms een vloek maar ook vaak een zegen, door de socials heb ik door de jaren heen al veel nieuwe muziek ontdekt. Door artiesten die andere artiesten aan bevelen etc. Zo deed Sturgill Simpson dat ook met Angel Olsen. Dit omdat ze samen een nummer van hadden opgenomen en uitgebracht getiteld: ‘Big Time’. Maar eerst even kennismaken met Angel Olsen. Ze wordt geboren op 22 januari 1987, op haar derde wordt ze geadopteerd, vorig jaar kwam ze uit de kast en was vooral opgelucht dat ze dit gesprek had gevoerd met haar ouders. Amper een paar weken later overleed haar vader. Twee weken na de begrafenis van haar vader overleed ook nog eens haar moeder. Een paar weken later dook ze samen met producer Jonathan Wilson, de studio in om al dit verdriet op een plaat te zetten.

‘Big Time’ is haar zesde plaat. Na onder meer een platen met folk, postpunk en barok muziek is het nu de beurt aan het country genre. De plaat opent met ‘All The Good Times’ gevolgd door het titel nummer ‘Big Time’ dat ze dus ook opnam als duet met de al eerder genoemde Sturgill Simpson. Naast het verdriet dat je hoort op de plaat, bezingt ze ook haar nieuwe liefde en het uit de kast komen op bijvoorbeeld ‘Right Now’. De muziek doet met momenten denken aan The Delines (en dan scoor je al punten bij mij). En voeg dan nog Olsen’s stem toe en haar prachtige teksten er aan toe en dan heb je een van de beste platen van het jaar.

Linkjes:
| | | angelolsen.com

Tracklist:
All the Good Times/Big Time/Dream Thing/Ghost On/All the Flowers/Right Now/This Is How It Works/Go Home/Through the Fires/Chasing the Sun | Tijdsduur: 46:43 | Label: Jagjaguwar |