| Website: bleachersmusic.com | | | |

Jack Antonoff kende ik tot voor kort vooral van zijn werk als producers voor o.a. Taylor Swift en Lana Del Rey. Maar dat hij ook een band had genaamd Bleachers wist ik nog niet, tot eind vorig jaar het nummer ‘chinatown’ uit kwam. En dan met name omdat Bruce Springsteen meezingt op dit nummer. Dit jaar verscheen het nummer op het album ‘Take the Sadness Out of Saturday Night’. Een album waarop Antonoff terug gaat naar zijn roots in New Jersey en de nasleep van een op de klippen gelopen relatie. Maar bovenal wilde hij, ondanks de pandemie, weer heel graag met zijn band spelen.

Dat band geluid doet in de verte denken aan die van zijn grote voorbeeld Bruce Springsteen & The E Street Band. Met kleine liedjes zoals ’91’ en ’45’ tot anthems zoals ‘Stop Making This Hurt’ waarin hij de situaties van de mensen dicht bij hem, zoals zijn moeder en zus, maar ook die van Lana Del Rey gebruikt om zijn eigen gevoelens te verlichten. Tussen elk couplet geeft hij advies aan hun maar ook aan zichzelf: ‘Stop making this hurt/And say goodbye like you mean it’.

Een ander mooi anthem is ‘How Dare You Want More’ dat vooral live prachtig is zie deze clip live bij de The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Waarin Antonoff ook een beetje als Springsteen doet. En hij komt er mee weg!
Op ‘Chinatown’ neemt Antonoff ons mee naar een zwoele zomeravond waarin hij niet zoals Tom Waits en Springsteen in ‘Jersey Girl’ zijn vriendin meeneemt van New Jersey naar New York maar net andersom. Om haar te laten zien waar hij vandaan komt. Maar ook de angst om weer verliefd te worden, en daardoor jezelf weer beter leert kennen. En de stap te zetten omdat te durven tonen aan je nieuwe geliefde. Als Springsteen op dit nummer dan ook nog meezingt dan kan het bijna niet beter. Prachtig!

Naast Springsteen zingt ook Lana Del Rey mee en wel op het nummer ‘Secret Life’ waarin het jezelf openstellen aan de ander ook weer belicht wordt.
‘Take The Sadness Out Of Saturday Night’ gaat vooral over ontsnappen en jezelf bevrijden maar ook stelt Antonoff zichzelf de vraag hoe het leven zal zijn zonder wanhoop en verdriet. Want zonder die gevoelens leven we dan nog wel?

Prachtige plaat van Antonoff en zijn band en mochten ze naar Nederland komen ben ik erbij want wat een plezier heeft deze band op het podium!

Tracklist:
91/Chinatown (with Bruce Springsteen)/How Dare You Want More/Big Life/Secret Life (with Lana Del Rey)/Stop Making This Hurt/Don’t Go Dark/45/Strange Behavior/What’d I Do with All This Faith? | Tijdsduur: 33:47 | Label: RCA |