| Website: wallflowersmusic.com | | | |

Al vrij snel nadat ik Bruce Springsteen had ontdekt leerde ik The Wallflowers kennen, sinds die tijd begin jaren ’00, bleef het een van mijn favoriete bands. Groot was dan ook de verassing/verbazing dat Jakob Dylan en zijn band een nieuw album uitbrachten. Maar dat was niet het enige. Terug naar 14 april van dit jaar toen in de Real Roots Cafe WhatsApp groep het bericht kwam te staan dat Jakob Dylan beschikbaar was voor een interview. Na wat twijfel (een interview houden in het Engels leek mij lastig.) besloot ik toch, om mij hiervoor op te geven.

Zo kreeg ik op 28 mei rond de klok van tien uur in de avond, een telefoontje uit Los Angeles, Californië. Ik was in de veronderstelling dat er eerst iemand van Dylan’s pr team mij zou bellen om het een en ander door te spreken. Maar niets van dat alles want nadat ik had verteld wie ik was werd ik aan de andere kant van de lijn begroet met “Hello it’s Jakob Dylan”.

Het interview kun je hier in zijn geheel lezen.

Jakob Dylan en zijn band The Wallflowers zijn dus terug en zoals hierboven beschreven kwam dat toch wel een beetje als donderslag bij heldere hemel. Want het laatste album dat de titel ‘Glad All Over’ mee kreeg dateert alweer uit 2012. Nu bijna tien jaar later is er dus een nieuw album getiteld: ‘Exit Wounds’. Dat het totaal aantal albums van The Wallflowers op zeven brengt. Butch Walker die je kunt kennen van Taylor Swift en Weezer) produceerde het album en het mixen nam Chris Dugan (Green Day) voor zijn rekening.

Het album dat tien nummers bevat gaat over de mens als individu en als collectief. Waar je ook staat, wie je ook bent, iedereen heeft dingen meegemaakt die negatief en positief kunnen zijn. Oftewel ‘Exit Wounds’. ‘Roots And Wings’ werd in april als eerste single uitgebracht en doet in de verte wat denken aan nummers van Springsteen op het album is trouwens ook de geest van Tom Petty nergens ver weg. Daarnaast zingt Shelby Lynne mee op vier nummers, waarvan het duet ‘Darlin’ Hold On’ het absolute hoogtepunt is.

Een van de andere prijsnummers is ‘I Hear the Ocean (When I Want To Hear Trains’. Waarop Dylan samen zingt met Butch Walker. Een ander hoogtepunt is het nummer: ‘I’ll Let You Down (But Will Not Give You Up)’ een persoonlijk nummer maar het kan net als de opener van de plaat ‘Maybe You Heart’s Not In It No More’ een nummer zijn over de afgelopen jaren in de Verenigde Staten. Met ‘Exit Wounds’ zijn The Wallflowers weer helemaal terug. Dylan en co. leveren een zeer fijn album af met rockers maar ook prachtige ballads. Waardoor het album op geen enkel moment saai wordt.

Tracklist:
Maybe Your Heart’s Not in It No More/Roots and Wings/I Hear the Ocean (When I Wanna Hear Trains)/The Dive Bar in My Heart/Darlin’ Hold On/Move the River/I’ll Let You Down (But Will Not Give You Up) /Wrong End of the Spear/Who’s That Man Walking ‘Round My Garden/The Daylight Between Us | Tijdsduur: 39:56 | Label: New West |