Album nummer vier van de 34 jarige Brent Cobb uit Americus, Georgia heeft de titel ‘Keep ‘Em On They Toes’ mee gekregen. Cobb toog met zijn band naar Durham, NC om samen met producer Brad Cook de tien nummers voor het album op te nemen.

In tegenstelling tot vorige albums die vooral over mensen en plaatsten gingen die voor Cobb belangrijk waren, wilde Cobb nu een album maken dat gaat over gedachten en gevoelens.

De titeltrack van het album, schreef hij samen met zijn vrouw Layne Cobb en is een levensles voor hun pasgeboren zoon. Het volgende nummer is ‘Shut Up And Sing’ is een reflectie op de relatie tussen een artiest en zijn volgers op social media. Een zin die de laatste tijd veel wordt gebruikt door ‘fans’ van artiesten die zich afzetten tegen politiek getinte nummers. Persoonlijk vind ik dat altijd wel bijzonder, luisteren die mensen dan niet naar de teksten van hun favoriete artiesten? Maar dat terzijde, de botsingen tussen artiest en fans en fans onderling worden in dit nummer ook muzikaal versterkt door een clash tussen viool en mondharmonica.

Het nummer dat daarop volgt is ‘Good Times and Good Love’ dat Cobb samen schreef met goede vriend Luke Bryan. En diezelfde Bryan bespeeld op dit nummer de piano. Een fijn laidback liedje over het genieten van de tijd die je hebt aldus Cobb. ‘Dust Under My Rug’ is een kleine aanklacht tegen de mensen die zich teveel met een ander bemoeien en vertellen hoe diegene moet leven.

Een ander prijsnummer is ‘Soapbox’ dat Cobb samen schreef met zin vader Patrick Cobb en waar in Nikki Lane de achtergrondvocalen verzorgt. ‘The World Is Ending’ lijkt geschreven te zijn voor deze tijd en de pandemie waar we mee leven. Maar Cobb schreef dit nummer al in 2011 toen de Maya kalender aangaf dat de wereld in 2012 zou vergaan. De plaat sluit af met het kleine ‘Little Stuff’. Of zoals Cobb het mooi zegt:

“All we’re here to do is sit and watch the sunrise and set, for as long as we’re here.’ You’ve got your opinion, I’ve got mine, but what I think is really important is taking a trip to the river and getting right with whatever your center is.”

Cobb levert met ‘Keep ‘Em On They Toes’ misschien wel zijn beste album af tot nu toe. Een mooi reflecterend album op zichzelf en de wereld om hem heen.

Tracklist:
1 Keep ‘Em on They Toes (2:43)
2 Shut Up and Sing (4:45)
3 Good Times and Good Lovin’ (3:32)
4 Sometimes I’m a Clown (3:49)
5 This Side of the River (4:24)
6 Dust Under My Rug (3:22)
7 Soapbox (4:02)
8 When You Go (3:20)
9 The World Is Ending (3:31)
10 Little Stuff (3:02)
Linkjes:
Website: brentcobbmusic.com
Luisteren: iTunes of Spotify
Kopen op cd of vinyl: Platomania