Vorige week vrijdag begon mijn concertseizoen met een fenomenaal concert van Dave Matthews Band. Dus veel naar deze band geluisterd de afgelopen dagen. Afgelopen woensdag waren de Provinciale Staten verkiezingen, die voor veel Nederlanders niet over de provincie ging maar ze gebruikten hun stem als aanklacht tegen het kabinet. Wat mij betreft een zorgelijke ontwikkeling. Deze twee gevoelens van euforie en zorgen heb ik deze week gecombineerd. De plaat van de week is geworden ‘You & Me’ van het album ‘Big Whiskey And The GrooGrux King’ uit 2009. Een nummer over een man en vrouw die elkaar hebben en samen het goed hebben. En dat is beter dan al dat polariseren, want volgens mij als we het samen doen wordt het allemaal nog mooier!

Dat gevoel komt in deze clip ook terug, eerst is het alleen Dave Matthews dan samen met zijn band en dan met een afspiegeling van de maatschappij.

You and me together, we could do anything, Baby
You and me together yeah, yeah
To of us together, we could do anything, baby
You and me together yeah, yeah
To of us together yeah, yeah
To of us together, we could do anything, baby
We’re so small ’till the reach of the end of the world