Jason Isbell was terug in Paradiso, in 2017 stond hij in deze zaal voor het laatst en als corona geen roet in het eten had gegooid zou hij daar op de elfde van de elfde in 2020 ook hebben gestaan maar dat werd uitgesteld naar het jaar erop en ook dat concert werd weer uitgesteld naar 14 november 2022. Ondertussen had Isbell in 2020 het prachtige ‘Reunions’ opgenomen en uitgebracht en een jaar later verscheen ‘Georgia Blue’. Een album met covers van artiesten uit Georgia. Jason Isbell een actieve twitteraar (volgen!) stuurde aan de vooravond van de Senaatsverkiezingen een tweet de wereld in, dat mochten de Democraten winnen hij een album zou gaan maken met zijn favoriete nummers uit de staat Georgia. En zo geschiedde, de Democraten wonnen de verkiezingen en Isbell dook de studio in.

Dus met twee nieuwe albums in de tas was er genoeg materiaal om te spelen tijdens de twee uitverkochte avonden in Paradiso.

Na een volle bak rock ’n roll voorprogramma van de heren van His Lordship met stevige nummers en gekke podium capriolen was het tijd voor Isbell en zijn mannen van The 400 Unit. De band trapte af zoals altijd met een welkomst woordje van Isbell, werd ’24 Frames’ ingezet. Maar daarna waren er wat problemen met de drum kit van Chad Gamble. Wat leidde dat iemand in het publiek riep ‘tell a joke’ waarna Isbell een mop vertelde over een clown en een parachute. Nadat de mop was vertelt en de drums gemaakt waren ging de band weer verder met ‘It Gets Easier’.

Na ‘Overseas’ vertelde Isbell wat over het ‘Georgia Blue’ project en het eigenlijk wel gek is dat je geld moet inzamelen om verkiezingen te kunnen organiseren. Waarna het de beurt was aan Sadler Vaden om ‘Honeysuckle Blue’ (een cover van Drivin’ n’ Cryin’) te spelen met Vaden op de lead vocals. Voor ‘Outfit’ vertelde Isbell dat zijn vader over was gekomen uit de Verenigde Staten, sterker nog het was zelfs de eerste keer dat hij buiten de States was. Een mooi gebaar van Isbell voor zijn vader.

‘Last Of My Kind’ was een van de hoogtepunten van de avond, mede door het lange uitgesponnen outro en de verlichting in de zaal die het dak van Paradiso tot een sterrenhemel maakte. Met het prachtige ‘Cover Me Up’ kwam er een eind aan de hoofdset en liep de band even van het podium. Na een paar minuten applaus kwamen Isbell en zijn mannen onder groot applaus weer het podium op. Isbell vertelde dat hij bijna nooit verzoekjes speelt maar voor vanavond een uitzondering had gemaakt voor iemand, die in de coulissen bij de gitaarroadies stond te springen van blijdschap, toen de band ‘Wild Horses’ van de Rolling Stones inzette een schitterende versie, waarna de band met ‘Decoration Day’ uit de tijd dat Isbell nog bij de Drive-by Truckers zat, het concert afsloot.

Een prachtige eerste avond, met grappige momenten en een hele fijne setlist met een mooie mix van oud en nieuw werk.

His Lordship
Setlist (niet compleet/op volgorde):
I Am In Amsterdam/The Repenter/

Band:
James Walbourne – vocals, guitars
Kristoffer Sonne – vocals, drums
…. – bass, drums


Jason Isbell and the 400 Unit

Setlist:
24 Frames/It Gets Easier/Dreamsicle/What’ve I Done to Help/Hope the High Road/Only Children/Overseas/Alabama Pines/Elephant/Honeysuckle Blue/Outfit/Last of My Kind/If We Were Vampires/Stockholm/Flying Over Water/Cover Me Up//Wild Horses/Decoration Day

Band:
Jason Isbell – vocals, guitars
Sadler Vaden – guitars, background vocals
Jimbo Hart – bass, background vocals
Derry DeBorja – keyboards, accordeon, background vocals
Chad Gamble – drums

Gezien:
Jason Isbell and the 400 Unit
European Tour 2022
Voorprogramma: His Lordship
14-11-2022, Paradiso, Amsterdam, NL
Linkjes:
Website: jasonisbell.com
Luisteren: iTunes of Spotify
Kopen: Platomania