Israel Nash geboren in Ozark Mountains, Missouri en tegenwoordig wonend in Dripping Springs, Texas waar hij in zijn thuisstudio het album ‘Lifted’ heeft opgenomen. De plaat verscheen in de zomer van 2018 en paste perfect bij het weer. Vanaf het eerste nummer wordt er een wall of sound opgetrokken. Als je goed luistert hoor je krekels, kikkers, een kabelend riviertje en zelfs een ratelslang. Al deze geluiden heeft Nash opgenomen in de uitgestrekte heuvels rondom zijn studio. Opener van de plaat is ‘Rolling On (Intro)’ dat over gaat in ‘Rolling On’. Nash over dit nummer:

“It was a simple message to myself, to not get stuck in thinking and the past. It’s too easy for us to worry about pretty much everything. I had been down and low for a bit and really had to sing and write those feelings away, give them to the moment and find a better self in the end.”

Een van de mooiste liedjes is ‘Lucky Ones’ met een prachtige zin: “I’d rather be a stone in the sea than an idol in the sun”, ik zie het als een verwijzing naar de huidige tijd, alles moet perfect alles moet goed, alles moet leuk zijn. Maar Nash vindt het prima om net zo zichtbaar te zijn als een steen in de zee. ‘Sweet Springs’ had zo een nummer van de Beach Boys kunnen zijn. ‘Lifted’ is een prachtig zomeravond album geworden, vergelijkbaar met de albums van The War On Drugs plus een roots sausje. Prachtig!

Linkjes:
Website: israelnash.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify