Terug naar begin dit jaar eens in de zoveel tijd als ik in Doetinchem ben, loop ik even Wim’s Muziekkelder in op zoek naar mooie vinyl platen voor in mijn collectie. Op de achtergrond hoorde ik zeer fijne muziek maar kon niet thuis brengen wie het was. Ook de altijd zeer bruikbare app Shazam bood geen uitkomst. Dus navraag gedaan aan Wim van de gelijknamige muziekkelder. Wie is dit en heb je de cd nog op voorraad. De cd was op voorraad en de stem die ik hoorde was die van Carter Sampson. Niet veel later liep ik met het album ‘Wilder Side’ de deur uit. Thuis ben ik op zoek gegaan naar meer info over deze singer/songwriter en wat bleek een paar weken later zou haar nieuwe album uit komen getiteld ‘Lucky’. En als die net zo goed zou worden als ‘Wilder Side’ uit 2016 dan hoefde ik niet na te denken over de aanschaf, dan moet die cd er gewoon komen en zo geschiedde. Carter Sampson is afkomstig uit Oklahoma City, OK. Het album bevat een aantal uptempo nummers zoals opener en titelnummer van de plaat ‘Lucky’. Na de eerste drie nummers is het tijd voor het mooie ingetogen nummer ‘Hello Darlin’. Het hoogtepunt van het album is voor mij Sampson’s ode aan Tulsa ook gelegen in de staat Oklahoma.

Sampson heeft een van de mooiste stemmen in de hedendaagse muziek en eigenlijk vind ik het onvoorstelbaar dat ze niet bekender is dan dat ze nu is.

Linkjes:
Website: cartersampson.net
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify