John Moreland maakte in 2015 een hele diepe indruk op mij met zijn plaat ‘High On Tulsa Heat’. Met als uitschieter het tranen trekkende ‘You Don’t Care for Me Enough to Cry’. Een  plaat met nummers over liefdesverdriet. Moreland werd gezien als een man met veel verdriet in zich, maar dat was volgens Moreland niet waar. “I was a happy person, and then everybody called me a sad person, and then that made me sad. I felt like, ‘Am I just bumming everybody out? Is my art just this one-dimensional, negative thing?’”
Nu 2 jaar later ziet de wereld er heel anders uit voor Moreland. Vanuit het niet kwam daar de vrouw van zijn dromen zijn leven binnen wandelen, werden verliefd en niet veel later trouwden ze. De trieste man is nu definitief een ding uit het verleden bedacht door muziekcritici en liefhebbers. Helemaal als je luistert naar de single die werd uitgebracht voorafgaand aan het album met als titel ‘It Don’t Suit Me (Like Before)’.

Well folks like me and you
We don’t know how to call a truce
And when we can’t lose the fight, we just lose touch
So we sit comparing scars
Strumming on the stars
And leaning on the oldest, closest crutch

But they don’t suit me, babe, like before
They don’t suit me like they did before
Always waving flags and waging wars
But it don’t suit me like before
It don’t suit me like before

Maar ook muzikaal is de plaat een stuk optimistischer, door een voller band geluid. Zoals op de opener van de plaat ‘Salisaw Blue’ en ‘Amen, So Be It’. Voor liefhebbers van de Moreland zoals op zijn vorige albums is er ook nog genoeg te beleven zoals het mooie autobiografische ‘Latchkey Kid’.

So here I stand, right before you
Waiting for my turn to tow the line
Don’t let me die in California
While I’m dragging all these rivers in my mind
Cause I’ve found a love that shines into my core
And I don’t feel the need to prove myself no more
And when I look into the mirror, now I see
A man I never knew that I could be

Het leven lacht Moreland toe en dat levert een hele mooie plaat op. Met die prachtige stem van hem en de mooie muzikale omlijsting. Pracht plaat en een van de beste van 2017!

Linkjes:
Website: johnmoreland.net
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify