De 25 van 2017: 12 Tyler Childers – Purgatory

Tyler Childers 26 jaar oud, uit Lawrence County, Kentucky leerde zingen in de plaatselijke kerk op zijn 13de leerde hij gitaar spelen en liedjes te schrijven en nu is daar dan het debuut album ‘Purgatory’. Via drummer Miles Miller, kwam Childers in contact met Sturgill Simpson. Simpson bood Childers aan om zijn album te produceren. Daarnaast kwam David Ferguson (sound engineer voor o.a. Johnny Cash) nog mee helpen. En zo verscheen halverwege 2017 een van de beste country platen van dit jaar, ‘Purgatory’.

Een album met een coming of age thema, maar dan wel met veel tegenslagen en misstappen. En dat levert een prachtig album op. Waarbij Childers zich bij kan schrijven in het lijstje met Jason Isbell, Chris Stapleton, Margo Price en de al eerder genoemde Sturgill Simpson. Muzikanten die niet veel te maken willen hebben met het Nashville dat bol staat van de pop country maar hun eigen weg kiezen en daar succes mee hebben.

Terug naar de plaat, zoals gezegd een plaat over de weg naar volwassenheid vol met tegenslagen. Hoogtepunt van het album vind ik ‘Feathered Indians’ maar ook ‘Born Again’ over reïncarnatie door de ogen van een Redneck en het prachtige ‘White House Road’.

I got people try to tell me, Red
Keep this livin’ and you’ll wind up dead
Cast your troubles on the Lord of Lord’s
Or wind up laying on a coolin’ board
But I got buddies up White House Road
And they keep me strutting when my feet hang low
Rotgut whiskey gonna ease my pain
‘N all this runnin’s gonna keep me sane

Childers is een nieuwe ster aan firmament en hopelijk gaan we in de komende jaren nog veel van hem horen! Want dit album smaakt naar meer, veel meer!
Wat opvallend is dat ik het album al sinds juli heb, maar het album pas 5 januari officieel in Nederland wordt uitgebracht.

Linkjes:
Website: tylerchildersmusic.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify