Wie is Pink, dat was de vraag die de band Infloyd stelde op het affiche voorafgaand aan het concert op het Dru Industriepark. Een vraag waar zelfs een hele documentaire uit 2007 aan op is gehangen. Met een voor een deel vernieuwde band trapte de band rond 21uur af met het prachtige ‘Hey You’ van het album dat op deze dag, 30 november, alweer 40 jaar geleden uit kwam. Daarna toch wel een verassing in de set met ‘Smell The Roses’ een nummer van Roger Waters’ zijn meest recente album ‘Is This The Life We Really Want?’. Gevolgd door een prachtige versie van ‘Comfortably Numb’ met erg fijn gitaarwerk van Jordy Martin. In het eerste deel van de set was er veel aandacht voor het solo werk van Waters want naast de al eerder genoemde nummers werden ook nog ‘Perfect Sense’ en ‘The Bravery Of Being Out Of Range’ gespeeld van een van de beste albums ooit gemaakt ‘Amused To Death’ uit 1992. Daarna een blokje met nummers van ‘The Wall’. Waarna de eerste set werd afgesloten met ‘Time’ en ‘The Great Gig In The Sky’ waar zangeres Katinka van der Harst haar vocale kwaliteiten liet horen. Na een korte pauze kwamen Lasse Groeneveld (drums) en Serge Dusault (toetsen) het podium opgelopen om te beginnen met het intro van ‘Shine On’. Met op het eind een mooie saxofoon solo van Wouter Kiers. Die ook voor ‘Money’ en ‘Eclipse’ nog even het podium op kwam om ook deze nummers van saxofoon geluid te voorzien. Daarna door naar een schitterende en erg lange versie van ‘Pigs’ gevolgd door ‘Sheep’ en een kippenvel bezorgende ‘Wish You Were Here’. Aan het eind van het nummer zong de hele zaal uit volle borst mee, met alleen een ritmisch getik van frontman Marco Bouwmans op de gitaarkast.

Daarna was het tijd voor nog een verassing in de vorm van ‘5.01 AM (The Pros & Cons Of Hitchhiking)’ dat direct overging in ‘Money’ gevolgd door ‘Brain Damage’ en ‘Eclipse’. Na deze nummers stelde Bouwmans weer de vraag, wie volgens ons Pink was, waarna hij zei dat Syd Barrett Pink was. Daarna nog een kleine ode aan het epos ‘The Wall’ met ‘In The Flesh’ waarna de band even van het podium liep en terugkwam voor het afsluitende nummer van de avond ‘Run Like Hell’.

Iets voor twaalven zat het concert erop. Een prachtige avond met een erg goede band en wat ik al eens schreef in eerder recensies over deze band, zijn en blijven ze wat mij betreft de beste Pink Floyd/Roger Waters cover band die er rond loopt. Oh ja en om antwoord te geven op de vraag wie is Pink? Als in wie is het brein achter de band Pink Floyd. Kan dat er wat mij betreft maar een zijn en dat is Roger Waters.

De tour zit er voorlopig even weer op maar mochten ze in de buurt zijn, gaat dat zien!

Setlist:
Hey You/Smell The Roses/Comfortably Numb/Perfect Sense Pt. 1 & 2/The Bravery Of Being Out Of Range/Another Brick In The Wall Pt.1/Happiest Days Of Our Lives/Another Brick In The Wall Pt. 2/Time/The Great Gig In The Sky//Shine On You Crazy Diamond Pt 1-5/Pigs/Sheep/Wish You Were Here/5.01 AM (The Pros & Cons Of Hitchhiking) /Money/Brain Damage/Eclipse/In The Flesh///Run Like Hell

Band:
Marco Bouwmans – vocals, guitar
Jordy Martin – lead guitar
Erik Jan De Jong – bass guitar, backing vocals
Serge Dusault – keyboards, backing vocals
Lasse Groeneveld – drums, vocals
Katinka van der Harst – backing vocals
Radina Dimcheva – backing vocals
?? – backing vocals
Wouter Kiers – saxophone

Gezien:
Infloyd
Which One Is Pink?
30-11-2019 Dru Industriepark, Ulft, NL