Concerten

Concert: The Delines in Tivoli

The Delines traden in 2019 ook op in Tivoli Vredenburg, toen nog in de Cloud Nine. Het concert dat voor 23 februari van dit jaar gepland stond zou ook plaats vinden in diezelfde zaal. Maar toen het concert door de corona maatregelen verplaatst werd naar 5 juli werd ook de zaal veranderd. Plaats van handeling was nu de Hertz en veranderde het concert van een sta concert in een zit concert. En dat laatste past ook wel wat meer bij deze muziek.

De avond werd geopend door Our Man In The Field, die door de warmte in de zaal meteen even hun instrumenten moesten stemmen. Want het publiek was te ‘hot’. De tweemans formatie onderleiding van Alexander Ellis leverde een mooie set af met als hoogtepunt ‘Glad To See You’ dat ging over de coronapandemie in de ziekenhuizen en wat dat deed met de medewerkers. Prachtig nummer.

Na hun set werd het podium omgebouwd en was het de beurt aan The Delines. Die een zestien nummers tellende set speelden. Op deze eerste afspraak van hun drie weken durende Europese tour. Zo vertelde Amy Boone dat ze nog even haar “landlegs” moest vinden na de lange reis in het vliegtuig. Naast veel nieuw werk van het album ‘The Sea Drift’ dat eerder dit jaar verscheen speelde de band ook veel nummers van hun vorige album ‘The Imperial’ en drie nummer van hun debuutplaat uit 2014 getiteld ‘Colfax’. Maar ook mocht Cory Gray een van zijn instrumentale nummers spelen: ‘Daybreak’. Voor het nummer was Boone even van het podium gelopen en na het nummer kwam ze het podium weer op en zei toen: ‘you’re so quiet, that I can hear my knees screeching’. Ook speelde de band een nieuw nummer ‘Left Hook Like Frazier’. Een leuk uptempo nummer voor The Delines begrippen. Meer over het concert in het verslag van 6 juli waar ik voor Real Roots Café bij aanwezig mocht zijn.

Our Man In The Field
Setlist (niet compleet/op volgorde):
Go Easy/ Stick Around/Glad To See You/Thin (I Used To Be Bullet/

Band:
Alexander Ellis – vocals, guitar
… – guitar, background vocals

The Delines

Setlist:
This Ain’t No Getaway/Eddie & Polly/He Don’t Burn for Me/Roll Back My Life/I Got My Shadows/
Left Hook Like Frazier/The Imperial/Surfers in Twilight/Colfax Avenue/Daybreak/Little Earl/That Old Haunted Place/Drowning in Plain Sight//Hold Me Slow/The Oil Rigs at Night/Let’s Be Us Again

Band:
Amy Boone – vocals
Cory Gray – keyboards, trumpet
Sean Oldham – percussion, vocals
Freddy Trujillo – bass, vocals
Willy Vlautin – guitar, vocals

Gezien:
The Delines
The Sea Drift Tour 2022
Voorprogramma: Our Man In The Field
05-07-2022, Hertz, TivoliVredenburg, Utrecht, NL
Linkjes:
Website: thedelines.com
Luisteren: iTunes of Spotify
Kopen: Platomania